Kuveyt Türk Uzaktan Eğitim Alan Öğrencilere Destek Oldu

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle öğrenciler, uzaktan eğitim alarak eğitim ve öğretim hayatlarına devam ediyor. Bu süreçte evde kalan, kendilerine kitap temin edemeyen öğrencileri düşünerek “sesli kitap” çıkaran Kuveyt Türk, salgın içerisinde böyle bir projeye imza atan ilk banka oldu.

Ferîdüddîn-i Attâr’ın Mantıku’t-Tayr eserinden uyarlanan Kuşların Şarkısı sesli kitap haline getirildi. Kitap içerisinde Hüdhüd kuşunun rehberliğinde Kaf Dağı’nı aşarak Simurg’a ulaşmaya çalışan 30 kuşun zorlu serüveni anlatılmaktaydı. 10 bölümden oluşan kitap, öğrencilerin dinletisine sunuldu. Kitap Ayşenur Kapusuz tarafından düzenlendi ve seslendirmesini ise Hatice Âlime Şahintürk yaptı.

Kuveyt Türk E-Kitap Olarak da Kitabı Sundu

Ferîdüddîn-i Attâr, İranlı sufi şairidir. Attâr tarafından kaleme alınan Mantıku’t-Tayr (Kuşların Diliyle), tasavvuf edebiyatının başyapıt eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kitap toplamda 4 bin 724 beyitten oluşmaktadır ve mesnevi tarzında yazılmıştır.

Kitabın konusu, padişahı bulmak için çıkacakları yolculukta Süleyman Peygamber’in sırdaşı Hüdhüd kuşunu kendilerine rehber olarak seçen kuşların serüvenidir. Kitapta, Hüdhüd Kuşu, Kaf Dağı’nın arkasında yaşayan padişahları Sîmurg’a kendisine eşlik eden kuşları götürmeyi hedeflemektedir. Fakat seyahatin zahmetli ve tehlikeli olduğunu anlayan kuşlar, farklı konularda Hüdhüd’e sorular sorarak yolculuktan vazgeçmek istemektedir. Hüdhüd ise ibretlik hikâyeler ve kıssalar anlatarak kuşları ikna etmeye çabalamaktadır.

Kuveyt Türk tarafından sunulan sesli kitabın e-kitap halini bulmak isteyen öğrenciler buradaki linke tıklayabilmektedir. Sesli kitap hali ise bankanın YouTube resmi kanalı üzerinden dinlenebilmektedir. Bankanın bugüne kadar yayımlamış olduğu 6 esere de buradan ulaşılabilmektedir. Banka tarafından yayımlanan 6 eser; Kaybolan Çeşmeler, Kaybolan Meslekler, Evliya Çelebi Hac Yolculuğunda, Kuşların Şarkısı, Anadolu Sanayi Devrimi ve 60. Sanat Yılında Bestekâr Hâfız Âmir Ateş olarak yer almıştır.