Kuveyt Türk’ün Ödenmemiş Sermayesi Arttı!

Kuveyt Türk, ilk çeyrek verileri henüz açıklanmadan önce net karından 600 milyon TL ayırarak ödenmemesi sermayesini arttırdı. Net kardan ayrılan pay ile birlikte bankanın ödenmemiş sermaye tutarı 4 milyar 600 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuveyt Türk, müşteri memnuniyetine ve müşteri talep ve ihtiyaçlarına yönelik yaklaşımını koruduğu, finansal alanda başarı elde ettiği, teknoloji ve inovasyon alanında çalışmalarını gerçekleştirdiği ve dijital dönüşüm yolunda atmış olduğu adımlar ile sektördeki öncü konumunu korumaya devam ediyor.

Bankanın Varlığı 6,82 Milyar TL Oldu

2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı, İstanbul’un Esentepe’de yer alan Genel Müdürlük binasında gerçekleştiren Kuveyt Türk, toplantı boyunca salgın koşullarına uygun bir ortam hazırlanması gerektiğini de dile getirdi. Bu kapsamda personeller ve müşteriler arasında uygun oturma düzeninin oluşturulması, üst yönetim ve hissedarların da salgın ile mücadelede başrolü oynaması gerektiği ifade edildi.

Toplantıda 2019 yılı finansal performansına ve finansal tablolarına da değinildi. Bu bilgiler hissedarlar ve üst yönetim ile paylaşıldı. Geçmiş yıl verileri ve performansı ile birlikte 2020 yılına ait beklentiler değerlendirildi.

Yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Kuveyt Türk Bankası’nın ödenmiş sermayesinin 2019 yılı net karından karşılanarak bedelsiz olarak 600 milyon TL arttırılmasına karar verildi. Bu sayede bankanın ödenmemiş sermayesi 4 milyar liradan, 4 milyar 600 milyon TL’ye çıktı.

Bankanın öz varlığı ise 6 milyar 821 milyon TL seviyesine ulaştı.