Merkez Bankası Anlık Ödeme Sistemi “Fast”

Merkez Bankası Anlık Ödeme Sistemi "Fast"

Merkez Bankası Anlık Ödeme Sistemi – Fonların anlık ve sürekli transferi sistemi kesintisiz 7/24 işlem yapabilme imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası anlık ödeme sistemi “fast” ile finans kuruluşunuzun ücretlendirmesi dahilinde, anında ve kolayca ödeme yapabilirsiniz. Fast ödeme yapma hizmeti kesintisiz devam ediyor.

Merkez Bankası Anlık Ödeme “FAST”

Merkez bankası anlık ödeme sistemi fast  ile zaman ve banka koşulu ortaya koymadan  saniyeler içinde rahatça para transferi yapabilirsiniz. Açılımı fonların anlık ve sürekli transferi fast  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geliştirilmiş yeni nesil bankacılık sistemidir.

Havale eft gibi diğer ödeme sistemlerinden  de tamamen bağımsız şekilde çalışmaktadır . Göndermek istediğiniz fonu yarım dakikadan az, saniyeler içinde 7/24 dilediğiniz hesaba aktarabilirsiniz. Fonu alan kişi anında hesabındaki aktarılan parayı kullanabilmektedir. İlgili taraflara gönderimin saniyeler içinde tamamlanmasıyla anında bildirim gelmektedir. İşlem süresinde tamamlanmayan talimat iptal edilerek yine bildirimle bilgi verilmektedir. Günümüz teknoloji çağında elimizde bulunan birçok materyal ile çeşitli işlem yapabilme lüksüne sahibiz.

Fast sistemi de bankacılıkta kullanılan TR karekod ile geçerli iş yerleri ve e ticaret sitelerinde anında ve kolay bir şekilde ödeme gerçekleştirilebilir. 2019 yılında vatandaşın hizmetine sunulan bu sistem günlük yaklaşık 3.5 milyon işlem ile büyük ilgi toplamıştır. Eft ve havale sistemlerinin kısıtlaması olmaksızın ödeme gerçekleştirebilen yaklaşık 16 milyon kişi bu sistemin bir parçası konumundadır. Günümüzde neredeyse tüm finansal kuruluşlar da fonların anlık ve sürekli transferi sistemine üye olmuşlardır.

Fast Ödeme  Yapma

Fast ödeme yapma ancak Fast ödeme sistemine dahil olan finans kuruluşları altında yapılabilir. Hali hazırda müşterisi olduğunuz kuruluşun internet bankacılığı ve yahut mobil bankacılık uygulamalarını kullanarak İşlem yapabilirsiniz. Birçok hızlı ödeme sistemlerinde olduğu gibi müşterilerin zarar görmemesi açısından güvenlikten taviz verilmemiştir. Bu nedenle merkez bankası anlık ödeme sistemi fast ile yapacağınız işlemler için üst limit uygulanmaktadır.

Üst limit karekod kullanılmadığı takdirde 5 bin Türk lirasıdır. Fakat TR karekod aracılığıyla iş yerlerinde gerçekleştireceğiniz işlem için üst sınır 10 bin Türk lirasına çıkmaktadır. Nesli yakalayan yeniliklerden biri olan kolay adres ile de Fast işlemi ile telefonunuza gönderim gerçekleştirebilirsiniz. Kolay adresi bulunmayan vatandaşlar da fast ödeme sisteminden faydalanabilir. Ödeme alacak kişinin ad soyad ve iban bilgilerini tanımlayarak atmye gitmeden  bulunduğunuz konumdan anında ödeme yapabilirsiniz. Merkez bankası anlık ödeme sistemi fast sistemini kullanmak için ücret verip vermeme durumunuz müşterisi olduğunuz finansal kuruluşunuzun değerlemesine tabidir. Fast sistemi ile ilgili değildir.