Microsoft Office Programları Nedir? Bu Programlar Nelerdir?

Microsoft Office programları hakkında bilgi sahibi olmak ve bu programları ileri seviyede kullanabilmek yapacağınız iş başvuruları açısından oldukça önemlidir. İşverenler adaylarının MS programlarına hakim olmasını ister.

1989 yılında kurulan Microsoft şirketi tarafından bugün birçok ofiste kullanılan Microsoft Office programları mevcuttur. Bu programlar Word, Excel, Powerpoint, Outlook ve Access olarak sıralanabilmektedir.

Microsoft tarafından çeşitli uygulamalar sunulmuş olsa da şirketlerde en çok kullanılan MS programları bunlardır. Programlar hakkında bilgi sahibi olmak ve kullanabilmek, iş başvuruları için önemlidir.

Microsoft Word programı, kelime işlemci olarak bilinmektedir. Genel olarak yazı ve yazıyla ilgili işlemlerinizin gerçekleştirilmesini sağlar. Yazı programı olarak da ifade edilebilmektedir.

Elektronik olarak tablolama yapmanızı sağlayan Microsoft Excel programı, formüller ve özet raporlamalardan oluşur. Günlük hayatta sizi zorlayan tabloları, MS Excel programı sayesinde kısa bir sürede oluşturabilirsiniz.

Word ve Excel programlarının kullanımı, her şirket tarafından istenmektedir. Şirketler özellikle bu iki programının kullanımını bilmelerini adaylarına şart koymaktadır. Çünkü bu iki program, iş hayatını kolaylaştırmaktadır.

Microsoft Powerpoint uygulaması, şirketlerin yapmış olduğu sunumlar için kullanılan bir programdır. Program içerisindeki özellikler sayesinde etkili sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Microsoft Outlook programı ise en yaygın kullanılan programdır. E-posta göndermenizi, incelemenizi, kurumsal sohbet görüşmelerinizi gerçekleştirmenizi sağlar.  Aynı zamanda Outlook aracılığıyla randevu planlayabilirsiniz.

Görevler oluşturarak, ekip arkadaşlarınızı bilgilendirebilirsiniz. Ajanda olarak kullanılabilme özelliği taşıması sayesinde şirketler tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.