Microsoft Office Programlarının İş Hayatındaki Yeri ve Önemi

Bankaların personel alımlarında da sık sık rastlandığı gibi iş başvurusu yapacak olan adayların Microsoft Office programlarını etkin olarak kullanmaları istenmektedir. Bilgisayar dilini anlamak ve kavramak, iş alanında daha pratik olunmasını sağlamaktadır. Teknoloji, günümüz iş dünyasını sürekli olarak değiştirmektedir. Şirketler de güncel teknolojiye uyum sağlamak amacıyla sistemlerini, çalışma ortamlarını ve biçimlerini değiştirmektedir.

Teknoloji özellikle bankacılık sektörünü etkilemektedir. Finansal işlemlerin tamamen dijital ortam üzerinde yapılabiliyor olması, müşterilerin bankaya gitmeden tüm bankacılık hizmetlerini bulundukları yerden alması ve çeşitli işlemlerin de dijital bankacılık kanallarıyla gerçekleşmesi gibi pek çok işlem ve hizmet teknoloji sayesinde verilmektedir. Dolayısıyla bankacıların temel bilgisayar eğitimlerine, bilgisayarlı muhasebe bilgisine ve Microsoft Office programları hakkında detaylı bilgiye sahip olmasına ihtiyacı vardır.

Veri analizi, finansal raporlama, risk analizi, finansal işlemlerin hesaplanması ve daha nice işlem Excel programı ile basit bir şekilde yapılabilmektedir. Reklam ve pazarlama kaynaklarını hazırlamak için Power Point programı kullanılabilmektedir. Word dosyalarında gerekli bilgiler saklanabilmekte, One Note ile not tutulabilmekte ve Outlook aracılığıyla da şirket postaları, kişisel postalar kontrol altında tutulabilmektedir.

MS Office Programları Hakkında

Genel tanımıyla Microsoft Office programları 1989 yılında Microsoft firması tarafından lanse edilen, MS Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinde çeşitli hizmetler sunan bir ticari ofis yazılımıdır. Günümüzde büyük çoğunluk Microsoft Office programlarını kullanmaktadır. Ancak yazılım çok detaylı ve çok amaçlı olduğundan aslında bu kişilerin programları yüzeysel olarak bildiği, belirli komutları kullandığı da bilinmektedir. Basit işlemlerde sıkça kullanılan Microsoft Office programları Word, Excel, Powerpoint, Outlook ve Access olarak sıralanabilir.

MS Word Programı Nedir?

Microsoft Word programı, kelime işlemci olarak da bilinen ve genellikle yazı ile ilgili işlemlerin gerçekleştirildiği ancak daha pek çok özelliğe sahip olan yazı programıdır. MS Word ile yazı yazmak haricinde daha pek çok işlem yapılabilir. Etkin MS Word kullanımının arandığı kişilerde bu programa hakimiyet şart aranır.

MS Excel Programı Nedir?

Elektronik tablolama olarak da bilinen Microsoft Excel programı, daha çok formüllerden ve özet raporlamalardan oluşur. Günlük hayatta kullanılan pek çok programlama dili ile ilişkisi vardır. Excel programı hesaplama, raporlama, Makrolar gibi pek çok işlemi barındırır. Şirketlerin personel alımlarında ileri seviyede Excel programı kullanma şartına da sıklıkla rastlanır. MS Excel programının tüm detaylarının öğretildiği çeşitli kurslar bulunmaktadır. Bu kurslara giderek gerekli yetkinliğe sahip olmak mümkündür.

MS Powerpoint Programı Nedir?

Microsoft Powerpoint programı çoğunlukla şirketlerde yapılan sunumlarda kullanır. Ürünlerin özellikleri ve görselleri programın özeliklerinden olan slaytlar halinde sunulur. Programın en bilinen özellikleri animasyon sekmesi, sunu geçişleri, tetikleyiciler ve temalardır.

MS Outlook Programı Nedir?

Microsoft Outlook programı, en yaygın olarak kullanılan paket programlardandır. En çok kullanılan özeliği e – posta alımı olsa da programın daha pek çok özelliği vardır. Outlook’a randevular zamanlanabilir, kişiler eklenip görevler oluşturulabilir, kurumsal sohbet sayfası oluşturulabilir, ajanda olarak kullanılabilir ve tüm e – postalar istenilen şekilde düzenlenebilir.

Personel alımları ilanlarında karşımıza çıkan Microsoft Office uygulamalarının etkin olarak kullanılması iş hayatı için çalışılan pozisyona göre bir gereklilik olabilir. Çalışanlar o an çalıştıkları işte çok gerekli olmasa dahi bir yandan bu programlardaki bilgilerini geliştirme yoluna giderlerse bunun kendilerine ilerleyen dönemlerde faydası olacaktır.