Mühendislerin Çalışmaktan Keyif Duyacağı 5 Şirket!

Mühendislik mesleğini yerine getirmek, stratejik ve analitik zekaya sahip olmayı getirir. Bu zekaya sahip olan mühendisler, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinde çalışmaktan keyif duyabilir. Yeteneklerini geliştirmek ve mesleki alanda sürdürülebilir bir gelişim elde etmek isteyen bireyler, gerek ofis yaşamı ve gerekse çalışma ortamıyla etkilenecekleri bu şirketlerde çalışarak, hem ulusal hem de uluslararası çalışma fırsatını bulabilirler. 

  • Autoliv 

Otomotiv sektöründe güvenlik teknolojisi adına çalışmalar yürüten ve yürüttüğü çalışmalar sayesinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Autoliv, her mühendis adayının çalışmak isteyeceği türden bir şirkettir. Güvenlik teknolojisi adına hava yastıkları, emniyet kemerleri ve direksiyon simitleri gibi teknolojik ihtiyaçların üretimini gerçekleştiren şirketin, dünya üzerinde pek çok şubesi de bulunmaktadır. Uluslararası alanda çalışmak isteyen şirketin Türkiye temsilciliği de vardır. Türkiye ayağı üzerinden iş hayatına başlayarak uluslararası alanda kariyer yapmak isteyen her adayın tercih edebileceği şirketlerden biri olarak yer almaktadır. 

  • Borusan 

Türkiye öncelikli olmak üzere Borusan ve Borusan Grubu 3 kıtada hizmet veren dev şirketlerden biridir. Toplamda 10 ülkede çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji alanında faaliyet göstermektedir. Şirket, kendi teknolojisini geliştirmeyi hedeflemekte ve uluslararası alanda rekabet elde ederek öne çıkmaktadır. İnovasyon ve girişimcilik alanında başarılı çalışmaları bulunan, girişimci bireylere imkanlar tanıyan Borusan Grubu’nda çalışmak, her mühendisin hayali olabilecek düzeydedir. 

  • Brisa 

Bridgestone ve Lassa markalarının birleşimi ile oluşan Brisa, lastik sektörünün dev şirketlerinden biri olarak yer alır. Ulusal ve uluslararası kimliğinin bulunmasının yanı sıra AR-GE merkezi de bulunan markanın, Türk mühendislere öncelik verdiği de bilinmektedir. Türk mühendisler tarafından tasarlanan ürünlerin dünya çapında tanıtımları sağlanmakta ve girişimcilik üzerine faaliyetler gerçekleştirerek Türk mühendislerinin başarılarının dünya üzerinde bilinmesine ortaklık etmektedir. 

  • British American Tobacco 

Türkiye ile ikili ilişkilerini kuran ve Türkiye’den ilk ihracatını 2006 yılında gerçekleştiren British American Tobacco (kısaca BAT) şirketi, Tütün ve Tütün Mamulleri üzerine hizmet veren dev şirketler arasındadır. 2008 yılında gerçekleştirmiş olduğu Tekel özelleştirmesiyle birlikte yabancı markalarla birlikte yerli markaların da dünya çapında tanınmasına öncülük etmiştir. Bu sayede pazardaki rekabet konumu artmıştır. Çalışma ortamıyla her türlü konforu ve avantajı sunan şirket uluslararası alanda kariyer yapmak isteyen her adaya kapısını aralamaktadır. 

  • BSH Türkiye 

Türkiye’de yabancı yatırım üzerine kurulu en büyük beyaz eşya şirketi BSH Türkiye olarak yer almaktadır. Şirketin yapılan araştırmalara ve açıklamalara göre her gün 3 patentli buluşa imza attığı bilinmektedir. Son 10 yıl içerisinde AR-GE çalışmalarıyla bünyesindeki mühendis sayısını yüzde 300 arttırdığı da bilinmektedir. Dünya çapında en çok kullanılan ürünler BSH Türkiye tarafından üretilmektedir ve aynı zamanda dünya şampiyonu olacak ürünlerin üretilmesinde büyük role sahiptir. Üretim çalışmaları ve AR-GE faaliyetleri üzerine sektör içerisinde her geçen gün daha da güçlenen bir yapıya kavuşmaktadır.