Mülakata Neden Davet Edilmediniz?

Başvurunuz olumlu sonuçlanmadıysa neden mülakata davet edilmediğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Mülakata davet edilmeme sebepleri şirketten şirkete göre farklılık gösterebilir. Fakat bazı sebepler ortaktır ve bu sebepler doğrultusunda iş başvurunuz reddedilmiş, mülakata çağrılmamış olabilirsiniz. Bu hususlara dikkat ederek başvuru yapmanız gerekmektedir.

Neyi Eksik Buldular?

Günümüzde çoğu şirket yabancı dil bilen personelleri tercih ettiğinden her hangi bir yabancı dil bilmeyen adayların iş başvurularında şansı diğer adaylara göre daha azdır. Eğer yabancı dil bilginizi olduğundan daha ileri seviyede gösterir ve işe alım personeli tarafından sınanır, bilginiz yetersiz gelirse, yine başvurunuz kabul edilmez. Özgeçmişteki yetkinlikler bölümüne yazmış olduğunuz yetenek ve becerileriniz belirtilen pozisyon için yeterli olmayabilir ya da eksik, hatalı bilgi vermiş olabilirsiniz. İş başvurusunda öz geçmişe ilave edilen bilgilendirme yazısı, o işe özel değilse, kısa veya çok uzun yazılmışsa bu da mülakat daveti almayı engeller. Öz geçmişinizdeki iş tecrübeleri çok fazla ve sürekli olarak iş değiştirdiyseniz, işverenler tarafından istikrarsız bir aday olarak algılanabilirsiniz. Tam tersi olarak da deneyimleriniz yeterli bulunmayabilir.

Başvuru yapılan iş için gerekli olan eğitim seviyesine sahip değilseniz, başvuru yapılan pozisyona uygun maaş beklentiniz yoksa iş görüşmesi mülakat daveti almazlar. Başvurunuzda belirtmiş olduğunuz referanslar yetersiz, eksik bilgili ya da referans bilgileriniz yanlışsa yine davet alamazsınız. Özgeçmişinizdeki fotoğrafınızın güncel olması şarttır. Özgeçmiş ile alakasız olan bir fotoğrafınız varsa, güncel ya da net değilse, başvurunuz yine kabul edilmeyebilir.