Neden BAT Şirketinde Çalışmalısın? BAT Şirketinde Çalışmak İçin 4 Etkili Neden!

Britisk American Tobacco Türkiye, kısaca BAT, şirketinde çalışmak isteyen pek çok kişi vardır. Genel merkezi Londra’da bulunan bu şirket aslen British American Tobacco p.l.c’ye bağlıdır. Dünya genelinde hizmet veren şirketin günümüzde faaliyet gösterdiği 200 adet pazar vardır. Faaliyet gösterdiği 200 adet pazar içerisinden 55 tanesinde lider konumda olmakta ve Türkiye’deki faaliyetleriyle de lider şirketler arasına girmektedir.

Türkiye’deki ayağı 2002 yılının Ekim ayında kurulmuştur. Şirketin Türkiye temsilciliğinde genel merkez İstanbul’da yer almakta ve fabrika ise Samsun’da bulunmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’deki büyük şehirlere yayılan Bölge Satış Müdürlükleri vardır. BAT şirketinin ön planda tuttuğu unsur, çalışanlarıdır. Çalışanlarının daima kendisini huzurlu, mutlu ve değerli hissetmesini ister. Bu alanda göstermiş olduğu başarılar, ödüllendirilmiştir. Türkiye ve Avrupa’da “en iyi işveren” olarak Top Employer Sertifikası’nı kazanmıştır.

Kariyer yaşamınızda uluslararası bir şirkette çalışmak istiyorsanız, BAT şirketi, en etkili seçimlerden biri olacaktır. Peki, BAT şirketinde çalışmak isteyenler neden bu şirkette çalışma hayali kurmaktadır? İşte şirkette çalışmanız için 4 etkili neden!

Az öncede bahsetmiş olduğumuz gibi BAT şirketi, uluslararası hizmet veren bir şirkettir. Bu da şirketin kariyer imkanı açısından gelişime oldukça açık olduğunu gösterir. Kariyer gelişimi açısından uluslararası imkanlardan her çalışan faydalanabilmektedir. Global Graduate yani Management Trainee alanında çalışan bireylerin BAT Akademi platformu altında eğitimler alarak güçlü yönetici potansiyeline ulaşmaları ve uluslararası alanda çalışmaları mümkündür. Şirket çalışanlarının kariyer gelişimlerini desteklemekte ve farklı ülkeler içerisinde yer almalarını sağlayarak pek çok tecrübe edinmelerini sağlamaktadır.

Günümüz Y kuşağı çalışanları için “sosyalleşmek” önemli bir konu haline gelmiştir. Şirket çalışanlarının sosyalleşebilmesi için sosyal alanlar kurmakta ve personellerin iş yaşamında ihtiyaç duydukları aktiviteleri gerçekleştirmesine olanak tanımaktadır. Samsun’da yer alan üretim tesisinde basketbol sahasının bulunması, hayvan barınağı gibi toplumsal alanda faaliyet gösteren sosyal imkanların yer alması vb. gibi pek çok aktivite BAT Samsun Fabrikası başta olmak üzere tüm üretim tesisleri ve çalışma yerlerinde yer almaktadır.

Kariyer planlaması alanında çalışanlarına kusursuz bir destek veren BAT şirketi, her yıl gerçekleştirmiş olduğu Yetenek Gözden Geçirme Toplantıları sayesinde kişisel ve mesleki alandaki kariyer gelişimi için çalışanlarına organizasyon düzenlemektedir. Bu organizasyon aracılığıyla hem kurum kültürü geliştirilmekte hem çalışanlar arasındaki iletişim ağı güçlendirilmekte hem de bireylerin yeni network ağı bulmaları sağlanmaktadır.

BAT şirketi, çalışanlarını ön planda tutan ve “önce insan” felsefesi ile hareket eden bir şirkettir. Bu felsefesi sebebiyle çalışanlarının kariyer yaşamlarında hangi aşamada olursa olsun, becerilerini ve başarılarını takdir etmek için kendilerini kanıtlayabilecekleri gelişim alanları oluşturmaktadır. Bu sayede iş ve özel hayat arasındaki denge de sağlanır. Yeni ebeveyn olan çalışanlar, şirket içerisinde esnek çalışma saatlerine sahiptir. Aynı zamanda ebeveyn olma dersleri adı altında eğitimler alabilmektedir. Annelik sonrası işe dönüş garantileri de bulunmaktadır.