Bankacılık Uzmanı Nurkan Aydoğan Sektörde Kariyer Olanaklarına Değindi.

Nurkan Aydoğan Bankacılık Sektöründe

Bankacılık ve Dijital Pazarlama Uzmanı Nurkan Aydoğan, Bankacılık sektörü ve bankacı olmak isteyen adaylara yönelik kariyer ve iş olanakları hakkında bilgi verdi.

Aydoğan, uzun süredir sektörde yer edinebilmek için planlar yapan genç adaylara yönelik bilgiler veriyor. Bankacılık sektöründe kariyer planlaması ve daha hızlı şekilde nasıl iş bulunabileceği gibi önemli konulara değiniyor.

Nurkan Aydoğan’a göre bankacılık sektörü yıllardır popülerliğini kaybetmemiş ve her yıl yeni mezun adaylar tarafından öncelikli olarak tercih edilen bir sektördür. Sektör sunduğu kariyer imkanları, terfi olanakları, yan haklar ve prim gibi çalışanları doyurucu avantajlar sağladığı gibi kurumsal iş hayatını öğrenmek anlamında çok katkı sağlıyor.

Nurkan Aydoğan Nasıl Bankacı Olabiliriz Sorusunu Yanıtladı

” Bir bankacı olabilmek için öncelikli şart lisans mezunu olmak. Elbette ön lisans mezunu adaylarda sektörde şans bulabilir ancak bu adaylar özel bankaların daha alt seviye pozisyonlarında görev alabilmektedir.  Kamu bankalarında çalışmak isteyen adaylar bu bankaların yılda birkaç defa yapılan sınavlara girmeleri gerekir. Bu sınavlar daha çok alan bilgisi ve dil bilgisine dayalıdır. Bu şekilde düşündüğümüzde KPSS bankalarda görev almak isteyen adaylar için pek işe yaramamaktadır.

Özel bankalar içinde aslında benzer durum söz konusudur. Kamu bankalarından farklı olarak özel bankalar yılın belli bir dönemi değil her zaman iş ilanı yayımlayarak personel alımları yaparlar. Bu bankalar için genel yetenek testleri yapılır ve sonrasında mülakat süreci ile devam edilir. Özel banka iş ilanlarına kariyer platformları, bankaların sosyal medya hesapları ve kendi web siteleri aracılığı ile ulaşılabilir. “

Daha Hızlı İş Bulabilmek İçin

Sözlerine sektörde daha hızlı ve kolay iş bulabilmek için yapılması gerekenler hakkında devam eden Uzman Nurkan Aydoğan;

“Sektörde iş bulmak isteyen çok fazla bankacı adayı olunca sadece lisans mezunu olmak yeterli olmuyor. Özel bankaların birçok iş ilanında karşımıza çıkan birtakım sertifikalar bulunuyor. Bunların en önemlileri ise, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan SPL Lisansları ( Düzey 1-2-3), Bireysel Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından gerçekleştirilen, Bireysel Emeklilik Aracıları Sertifikası ve Sigortacılık Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen SEGEM sınavı ile alacağınız Sigortacılık Teknik Personel Yeterlilik belgesidir. 

Şube bankacılığı düşünen adaylar için bu belgeler hayati önem taşımaktadır.  Tüm adaylara başarılar ve bol şans dilerim. “