Ödeme Sistemleri Şirketi Wirecard’ı Santander Satın Aldı

Ödeme Sistemleri Şirketi Wirecard'ı Santander Satın Aldı
Ödeme Sistemleri Şirketi Wirecard'ı Santander Satın Aldı

Grupo Santander S.A, 1857 yılında kurulmuş, İspanya merkezli bir bankadır. İspanyol bankası Banco Santander, 2017 yılınd abu yana İspanya’nın en büyük bankası olmasının yanı sıra Avrupa’nın da en büyük beşinci bankasıdır. İspanyol bankası Banco Santander’ın merkezi Santender’de yer alır ve Asya, Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika, olmak üzere toplamda 50 ülkede hizmet vermektedir.

Banco Santander, en iyi müttefiklere sahip olmanın verdiği güven ile özel bir banka olmasının yanı sıra, danışma modeli olarak müşterilerine güven hissettirir ve bağlılık gösterir. Danışma modelinin dışında ayrıcalıklı hizmetler sunan banka, müşterilerinin yatırım kararları için ihtiyaç duydukları tüm seçenekleri de sunmaktadır.

Aynı Lokasyonda Çalışmalara Devam Edilecek

Son dönemlerde adı yolsuzluklarla anılan Wirecard’ın altyapısına sahip olmak isteyen Banco Santander, ödeme sistemi sistemi şirketini satın aldı. Ortaya çıkan yolsuzluklar nedeniyle iflasın eşiğinde olan Alman ödeme sistemi şirketi Wirecard’ın, teknoloji platformu ve varlıkları Banco Santander tarafından alındı.

Santander’dan yapılan açıklamaya göre yaklaşık 500 kişilik çalışanı bulunan Wirecard’ın kendi lokasyonlarında çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyorlar. Ayrıca banka Wirecard’a bağlı şirketleri, Wirecarde Bank AG ve Wirecarde AG ile ilgili yasal yükümlülükleri üstlenmediklerinin de altını çizdi. Yıl sonuna kadar satın alma işlemlerinin tamamlanması da mümkün görünüyor.