Yaygın bir şekilde her yaşta görülebilme imkanı olan boyun düzleşmesi rahatsızlığı erken yaşlar için de bir risk grubu oluşturuyor. Uzmanlar bu tip hastalıkların önüne geçilebilmesi adına önerin dikkate alınmasını istiyor.
Boyun bölge kısmında yer alan omurganın, C şeklinde olması gerekirken bu bazı durumlar neticesinde bazen şekil değiştirerek rahatsızlıkları meydana getiriyor. Boyun bölgesindeki omurga kemiklerinde düzleşme ile duruş bozuklukları oluşabiliyor. Rahatsızlık sonrasında kişinin hayat kalitesi standartlarına ulaşması ile eski sağlığına geri kavuşabilmesi zaman alabiliyor.
Boyun düzleşmesi rahatsızlığı;
Bu rahatsızlığın en belirgin noktalarından bir tanesi baş dönmesi ile kendini belli ediyor. Bunun peşi sıra midede bulanma, çene kısmında uyuşma, sırt bölgesinde ağrı, çabuk yorulma, yüksek tansiyon, omuzda ağrı ve kulak çınlaması şeklinde kendini gösteriyor.
Boyun rahatsızlığı dikkate alınmadığı zaman kemik ve kol kısımlarından geçen sinir damarlarında şiddetli ağrılar oluşur. İç organlar görevlerini tam yerine getiremediği için vagus siniri gerilerek bunun sonucunda kalpte çarpıntı, nefeste darlık, şişkinlik, hazımsızlık, gaz ve kabızlık rahatsızlıkları ortaya çıkar.
Boyun düzleşmesi rahatsızlığında en iyi tedavi yöntemi fizik tedavidir. Bu tedavi süreci havuz içerisinde masaj teknikleri ile gerçekleştirilir.