Öğrencilerin Kredi Çekebilmeleri İçin Gerekli Şartlar

Öğrencilerin Kredi Çekebilmeleri İçin Gerekli Şartlar

Öğrencilerin Kredi Çekebilmeleri İçin Gerekli Şartlar – Öğrencilerin eğitim hayatlarını düzenli sürdürebilmeleri için finansal desteğe ihtiyaçları bulunuyor. Aileler bunu karşılayamadığı zaman bankalara başvuruyorlar.

Öğrencilerin Kredi

Geçmiş yıllarda kredi çekmek çok zordu ve herkese verilmiyordu. Özel sermayeli bankaların çoğalmasıyla birlikte öğrencilere kredi verilmeye başlandı. Eğitim kredi adı altında birçok banka öğrencilere kredi imkanları sunuyorlar. Bunun dışında Denizbank, Odeabank, Fibabanka, Alternatifbank gibi özel bankalar da öğrenci kredisi veriyorlar.

Öğrenci Kredisi Çekmenin Yolları

Çalışan bir öğrenciyseniz gelir belgenizi vererek kredi talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için öncelikle 18 yaşını doldurmanız gerekiyor. 18 yaşın altındaysanız vasinizle beraber gitmek zorundasınız. Çünkü onun imzası ve onayı gerekiyor. Herhangi bir işte çalışmıyorsanız ve geliriniz bulunmuyorsa, memur veya bir esnafı kefil göstererek kredi çekme talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda ihtiyaç kredisine başvurabiliyorsunuz. Eğitim kredisine başvurmak istiyorsanız ailenizle birlikte gitmek zorundasınız.

Ailenizin sizin adınıza çıkarttığı ek kredi kartı veya banka kartını düzenli kullanarak ve hesapta düzenli para akışı sağlayarak findeks puanınızı yükseltebilirsiniz. Bu sayede bankadan rahatlıkla kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kredi Kartı Kullananlara Verilen Krediler

Ailenizin ek kredi kartını kullanıyorsanız, bankadan kredi çekebiliyorsunuz. Bunun için kart ödemelerinizi düzenli yapmanız gerekiyor. Ek kart limitleri azami 1000 lira olduğu için 3500 ile 5000 lira arasında kredi talebinde bulunabiliyorsunuz. Kartı kullandığınız bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda herhangi bir şart aranmıyor. Sadece 18 yaşını doldurmanız yeterlidir. Bazı durumlarda bankalar kefil isteyebiliyorlar. Başka bir bankadan kredi talebinde bulunuyorsanız; nüfus cüzdanı, ikametgâh ve öğrenci belgesi veriyorsunuz.

Aile Onaylı Öğrencilerin Kredi Alması

Herhangi bir kredi kartı kullanmıyorsanız ve eğitim kredisi almak istiyorsanız aileniz aracılığıyla kredi başvurusunda bulunuyorsunuz. Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası’ndan öğrenci kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Her bankanın kendi uygulaması ve başvuru şartları bulunuyor. Detaylı bilgileri bankaların internet sayfalarından veya şubelerinden öğrenebilirsiniz.

Öğrencilerin Kredi Veren Bankaları Ve Şartları

  • Ziraat Bankası; Kredili mevduat hesabı şeklinde kredi kullandırıyorlar. 36 aya kadar kredi vadesi uygulanıyor. Krediyi çekebilmeniz için kefil ve maddi teminat göstermeniz gerekiyor.
  • Denizbank: en uygun öğrenci kredisi veren bankadır. Bankada hesabınız ve kullandığınız ek kartınız varsa çok uygun koşullarda eğitim veya ihtiyaç kredisi çekebiliyorsunuz. Ayrıca herhangi bir belge ve kefil de göstermiyorsunuz. Vade olarak da 60 aya kadar ödeme planı yapabiliyorsunuz.
  • Banka müşterisi değilseniz yine de bankadan kredi çekebiliyorsunuz. Fakat şartlar değişiyor. Vade tarihi 12-24 ay arası değişiyor. Faiz limitleri da artıyor.
  • İş Bankası; Çocuğunuzu özel okulda okutuyorsanız, eğitim kredisi başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Bunun için öğrenci kayıt belgesi ve okul ücreti belgesini ibraz etmeniz gerekiyor.
  • Fibabanka; Eğitim kredisini en uygun veren bankalardandır. 60 aya kadar vade uygulanıyor. Sms yoluyla kredi başvurusu yapabiliyorsunuz.
  • Yapı Kredi Bankası; yarı zamanlı çalışan bir öğrenciyseniz kredi başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Ancak gelirinizi belgelendirmeniz gerekiyor.