Pandemi Bankalarda İşten Çıkarılmalara Neden Oluyor

Pandemi Bankalarda İşten Çıkarılmalara Neden Oluyor
Pandemi Bankalarda İşten Çıkarılmalara Neden Oluyor

Finans Gündem’de yer alan habere göre pandemi dünya çapında işten çıkarmalar son 5 yılın en yüksek oranlarına ulaştı. Banco de Sabadell ve ABN Amro bu hafta içerisinde toplamda 4 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Pandeminin bankalarda dijitalleşmeyi hızlandırması ve iş modellerini değiştirmesi bir araya gelince işten çıkarmalarda artış meydana gelmesi kaçınılmaz oldu. Son beş yıla bakıldığında 2020 yılı zirveye ulaştı. Bu hafta içerisinde toplamda 4 bin 600 kişi ile yollarını ayıracağını açıkladı.

Yaklaşık 92 Bin Kişi İşten Çıkarılacak

Bloomberg tarafından hazırlanan verilere göre küresel anlamda işten çıkarmaların yaklaşık 85 bin 540 kişiyi aşacağı büyük bankaların köklü revizyonlara itilmeleri ile 91 bin 448 pozisyon ile devam edemeyecekleri öngörülüyor. Bu rakamlar dünya genelinde 2015 yılından bu yana en yüksek rakamlarda seyretmeye devam ediyor.

İspanya’dan Banco de Sabadell SA ve Hollanda’dan ABN Amro Bank NV negatif faizler gibi durumlar ile karşı karşıya kalarak, Avrupa’da işten çıkarmaların merkezi haline geldiler. Ayrıca bölgede yer alan diğer bankalar dünyanın diğer bölümleri ile kıyaslandığında yüksek bir iş güvencesi sergiliyorlar. Bu durum ise işten çıkarmaların önümüzdeki yıllarda gerçekleşeceği anlamının altını çiziyor.