Ping An Bank Yüzde 14 Net Kar Artışı Elde Etti

Bankaların 2020 yılının ilk çeyreğine ait raporlar yavaş yavaş gündeme düşmeye başladı. Çin merkezli olmasına rağmen Ping An bank Bank yüzde 14,8 oranındaki net kar artışı ile dikkatleri üzerine çekti.

Üs kuruluşu Ping An Sigortacılık olan Ping An Bank, 1995 yılı itibari ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Shenzhen merkezli olan bankanın faaliyetleri; bireysel bankacılık, kurumsal bankacılık ve ayrıca yatırım bankacılığıdır. Çin Halk Cumhuriyeti üzerinde sunmakta olduğu bankacılık hizmetlerinden elde ettiği karın yüzde 14,8 olması umutları yükseltti. Koronavirüs sebebi ile yaşanmakta olan finansal dalgalanmada Çin’de bulunan bir bankanın kar seviyesini arttırması medyada yankı uyandırdı.

Ping An Bank 2020 İlk Çeyrek Karı 1,2 Milyar Dolar

Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası’na ait raporlarda, Ping An Bank Ocak-Mart ayları aralığında 8,55 miyar Yuan (1,2 milyar Dolar) net kar geliri sağladı. Bu artışın ardından ise toplam geliri, yıllık yüzde 16,8 olmak ile birlikte 37.93 milyar Yuan değerine ulaşmış oldu.

Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası tarafından sunulan raporda Ping An Bank’a ait alacak ve tahsilatlar listesi de vardı. Bu listenin totaline bakıldığında geçen yıl ile aynı oranda olduğu ve yüzde 1,65 değerinde kaldığı görüldü.

Bankanın toplam aktifleri 2019 sonuna göre yüzde 4,9 artış göstererek Mart ayı sonunda 4,13 trilyon Yuan’a ulaştı.