QNB Finansbank Türkiye’de Bir İlk Olan Ürününü Tanıttı

QNB Finansbank Türkiye’de Bir İlk Olan Ürününü Tanıttı
QNB Finansbank Türkiye’de Bir İlk Olan Ürününü Tanıttı

QNB Finansbank, Türkiye’de bir ilk olan ürünü NeoVade’yi tanıttı. Şirketlere özel olarak hazırlanan bu ürün, acil nakit ihtiyaçlarına alternatif bir finansman desteği olarak tanıtıldı. Ekonomideki itici güç olarak görülen KOBİ’lerin rekabet gücünü arttırmak amacıyla oluşturulan NeoVade, alacaklısı ya da borçlusu olunan e-Faturalar için, bu faturaların vadesinden önce ya da sonra ödenmesine yönelik teklifler oluşturulabilen bir ticari iletişim platformu olarak hizmete girdi.

2019 yılında hayata geçirilen Dijital Köprü projesi kapsamında, KOBİ’lerin dijital dönüşüme daha hızlı uyum sağlaması hedeflenmişti. Dijital Köprü projesiyle birlikte KOBİ’lere dijital ortam üzerinden vade/fiyat değişikliği mutabakatı sunulmuş, alıcı ve satıcı şirketler arasında alternatif finansman kaynağı sağlanmıştı.

Müşteriler ve Tedarikçiler ile Hızlı İletişim

KOBİ’ler dijital körpü projesiyle aynı zamanda zamandan ve maliyetten de tasarruf etme imkanına kavuşmuştu. Tahsilat ve ödeme işlemlerinde sistemsel takip sağlayabiliyorlardı. Yeni tanıtılan ürün ile birlikte NeoVade kullanıcıları platform üzerinden; e-Faturaları için teklif üretebilecek hale getirildi. Oluşturulan bu fiyat teklifleri, karşı taraf ile paylaşabilecek. Oluşturulmuş olan tekliflerin kabul ve onay süreci de takip edilebilecek. Böylelikle KOBİ’ler hem kendi müşterileri hem de tedarikçileri ile tahsilat ve ödeme konularında toplu olarak hızlıca iletişim kurma imkanına sahip olacak.

Geleceğin KOBİ’lerini Hazırlıyor

Türkiye’de bir ilk olan NeoVade ürünüyle ilgili olarak QNB Finansbank Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın açıklamada bulundu. Aydın açıklamasında, “KOBİ’leri geleceğe hazırlamak misyonuyla çıktığımız yolda geçtiğimiz yıl Dijital Köprü platformunu hayata geçirmiştik. Bu kapsamda dijitalleşmenin birçok aşamasını kapsayan hizmet ve çözümleri bu platform üzerinden KOBİ’lere sunuyoruz. Dijital Köprü’yle 2019’un Eylül ayında, Bankamız iştiraki QNB eFinans ile birlikte geliştirdiğimiz e-Dönüşüm Paketi ana başlığı altında konumlandırdığımız e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter gibi KOBİ’lerin zaman ve maliyet ayırmaları gereken çözümler sunmaya başladık.” dedi.

Projenin Kapsamı Genişletildi

Aydın açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bununla birlikte, projenin kapsamını genişleterek Şubat 2020’den bu yana e-Dönüşüm ürünlerinin yanına farklı çözümleri de ekledik ve bu çözümlere de KOBİ’ler büyük ilgi gösterdiler. İnsan Kaynakları Yönetimi, Saha Ekip Yönetimi, Ön Muhasebe Programı, e-Ticaret Pazaryeri Yönetimi, Çoklu Banka Hesap Yönetimi, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Mutabakat İşlemleri hizmetleri ve QNB Finansbank’ın yeni ürünü NeoVade de Dijital Köprü ile ücretsiz olarak sunduğumuz ürünler arasında yerini buldu.

NeoVade ile şirketler e-Faturaları için erken ya da geç ödemeye yönelik toplu ya da tekil teklifler üretiyor, karşı taraf ya da taraflar ile bu teklifleri paylaşıp kabul, onay ve değişiklik taleplerinin takibini yaparak sınırsız ödeme ve tahsilat opsiyonlarını yönetiyor. Yine gelen tekliflere karşı teklif oluşturulabilen, toplu teklifler gönderilebilen NeoVade’de tüm bu süreçlerin dijital ortama taşınması şirketler için büyük bir kolaylık. NeoVade ürünü KOBİ’lerin hayatında zaten var olan bir gerçekten yola çıktı. Biz sadece bu süreci dijitalleştirdik ve böylelikle daha kolay ve sistematik takip edilebilir bir platform haline getirdik. Böyle bir bakış açısıyla KOBİ’lere alternatif finansman imkânı için bir platform oluşturan ilk banka olduğumuzu belirtmek isterim. Üstelik tamamen ücretsiz.”