QNB Finansbank’tan Önemli Borsa Kararı

QNB Finansbank’tan Önemli Borsa Kararı
QNB Finansbank’tan Önemli Borsa Kararı

QNB Finansbank’tan önemli bir borsa kararı açıklaması yapıldı. Qatar National Bank’tan bir süredir dile getirilen konuya yönelik olarak net bir açıklama bekleniyordu. Beklenen açıklama bu sabah itibariyle geldi.

Qatar National Bank, QNB Finansbank’ın ana hissedarı konumunda bulunuyor. Banka, fiili dolaşım oranının yüzde 5’in üzerine çıkartılmasına yönelik Qatar National Bank ile planı olduğunu dile getirmişti.

Qatar KAP’a Açıklama Yaptı

Bu sabah itibariyle Qatar National Bank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Borsa İstanbul (BİST) tarafından, fiili dolaşım oranının yüzde 5’in üzerine çıkarılmaması halinde QNB Finansbank paylarının 1 Ocak 2021 tarihinde  Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda (PÖİP) işlem görebileceği ifade edildi. Bu konuda bilgilendirme yapan Qatar National Bank’ın, KAP üzerinde yayımlanan açıklaması şu şekilde yer aldı:

“QNB Finansbank A.Ş.’nin fiili dolaşım oranının %5’in üstüne çıkartılmasına yönelik Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın herhangi bir yönetim kurulu kararı, planı ve/veya niyeti olmadığını beyan ederiz.”

Qatar’ın Yüzde 99,88 Hissesi Bulunuyor

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan hissedarlık bilgisinde, QNB Finansbank’ın bankada yüzde 99,88 hissesi bulunduğu ifade edildi. Yüzde 0,12’lik payın da diğer hissedarlara ait olduğu bildirildi. Finansbank’tan konuya yönelik olarak henüz bir açıklama gelmedi.