Rabobank’ta Üst Düzey Atama Gerçekleşti

Güray Alpkaya bir süredir Rabobank A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürütüyordu. Bunun üzerine başarılı çalışmaları baz alınarak Londra Avrupa Bölge Toptan Bankacılık Başkanı olarak atamasının yapılmasına karar verildi. Alpkaya’nın genel müdürlük görevinden ayrılmasının ardından görev koltuğu boş kaldı. Boş kalan koltuğa ise yeni bir atama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Rabobank A.Ş üst yönetiminde iki büyük atamanın gerçekleştirildiği öğrenildi. Güray Alpkaya uzun zamandır genel müdürlük görevine başarılı bir şekilde devam ederken yeni bir görev için ataması yapıldı. Bunun ardından boşa çıkan genel müdürlük görevi için Alpaslan Yurdagül’ün getirilmesine karar verildi. Yurdagül yeni görevine Kasım ayı itibariyle başlamış oldu.

Alpaslan Yurdagül Kimdir?

Alpaslan Yurdagül, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olmakla birlikte Illinois Üniversitesi’nde yüksek lisansını yaptığı belirlendi. Profesyonel iş yaşantısına ilk olarak 1998 yılında HSBC Bankasında başladı. 2010 ile 2012 yılları arasında bankada Küresel Bankacılık Grup Başkanı olarak görev yaptı. Ardından Odeabank’ın kuruluşunda büyük sorumluluk aldı. 2012 ile 2017 yılları arasında ise Finansal Kurumlar ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 2017 yılından 2019 yılına kadar Genel Müdür Vekili ve Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2019 yılı itibariyle ise Kasım ayında yapılan bir atama sonrasında Rabobank Genel Müdürü oldu. Bankanın gerçekleştirdiği iki üst düzey atama ile birlikte yenilikçi çalışmalar gerçekleştireceği ifade edildi.