Santander Ebury’i Satın Aldı

Santander Bankası, ilgili tüm yasal işlemleri gerçekleştirerek Ebury’nin çoğunluk hisselerini satın aldı. Bugün itibari ile ödeme platformu olan Ebury firmasının yüzde 50,1 hissesinin yasal sahibi Santander Bankası.

Geçen yılın Kasım ayında Santander şirketi, Ebury ödeme platformu ile ilgili anlaşmaların yapılabileceği konusunda açıklamada bulunmuştu. Bir yıl önce sinyallerini vermiş olduğu bu anlaşma bugün sağlandı ve 350 milyon Euro (436 milyon dolar) bazında bir bütçeyi ilgili anlaşma için ödeyerek yatırım alanını genişletti. Santander Bankası tarafından gerçekleştirilen bu yatırım ekonomi alanında ilgi uyandırdı.

Santander Bank Global Ticaret Hizmetlerine Yatırımı Arttırıyor

Bankanın ödeme platformuna sahip olması, bankacılık alanında da karlılığını arttırma strateji aralarında yer alıyor. Böylelikle Santander Bankası olarak KOBİ müşterilerine küresel ticaret finans hizmetleri sunabilecek. Ayrıca uluslararası pazarsa kendilerini genişletmeyi hedefleyen banka müşterileri için de gerekli araçları sağlayabilme başarısını elde etmiş olacak. Santander bankası müşterilerinin uluslararası faaliyetlerini desteklemek için toplamda 70 milyon Euro (87,2 milyon dolar) harcadı. Sistemine entegre etmiş olduğu bu yöntem sayesinde banka müşterileri uluslararası genişleme stratejilerinde bankanın desteğine sahip olabilecekler.

Santander Brezilya ve Ebury başkanı Sergio Rial, ödeme platformu olan Ebury’nin satın alınımı için şu açıklamada bulundu. “Yapmış olduğumuz yeni yatırım önümüzdeki yıllarda bize yeni getiriler sağlayacaktır. Global ticaret hizmetlerimizi sunma aşamasında artık dünya standartlarında olan bir platformu da sistemimizde sunabileceğiz.”

Ebury kurucu ortakları Juan Lobato ve Salvador Garcia ise söz konusu anlaşma için şu sözleri söyledi. “Ebury, yaklaşık on yıl içerisinde bünyesinde binden fazla çalışanı olan bir işletme haline gelmeyi başardı. Santander Bank’ın da desteği ile uluslararası pazarda daha da genişleyip yeni pazarlara ulaşabilme fırsatını yakalayacağız.”