Şekerbank Genel Müdürü Görevinden Ayrıldı

Şekerbank Genel Müdürü Erdal Erdem, dün itibari ile görevinden ayrıldı. Genel Müdürlük görevine Erdem yerine vekaleten Nariman Zharkinbayev atandı. Banka tarafından KAP’a açıklama yapıldı. Yapılan açıklama içerisinde, “Genel Müdürlük görevine vekaleten Kazakistan Samruk Kazyna Devlet Fonu’nu temsilen yönetim kurulunda görev yapan Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Nariman Zharkinbayev atanmıştır” cümleleri yer aldı.

Genel Müdür Erdal Erdem ise görevinden neden ayrıldığına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Banka tarafından da konuya yönelik olarak yalnızca KAP’a açıklama yapıldı.

Şekerbank Genel Müdür Vekili Nariman Zharkinbayev Kimdir?

Nariman Zharkinbayev, T. Rıskulov Kazakistan Ekonomi Üniversitesi’nde “Uluslararası Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü” okumuş ve bu bölümden mezun olmuştur. 2002 ile 2008 yılları arasında Kazakistan’da ve yurt dışında BTA Bank JSC, Alliance Bank JSC, GarantiBank International N.V. dâhil olmak üzere farklı kurum ve finans kuruluşlarında görev almıştır. 2008 yılının Mayıs ayında BTA BANK JSC’ye “Finansal Kurumlar Birim Müdürü” olarak atanmıştır. 2012 yılının Kasım ayına ise Şekerbnk T.A.Ş’ye “Yönetim Kurulu Üyesi” olarak ve 27 Nisan 2020 tarihinde ise Şekerbenk T.A.Ş. “Genel Müdür Vekili” olarak atanmıştır.