Seyahat Etmeyi Seven Kişiler Hangi Meslekleri Yapabilir?

Aktif bir yaşamdan hoşlanan ve seyahat etmeyi seven kişiler için düzenli bir iş yaşamı oldukça zordur. Bir gün Rusya’da, ertesi gün Hindistan’da olmak, dünyanın her yerini gezmek, yeni insanlar tanımak, bu insanlarla etkileşimde olmak ve devamlı olarak hareket halinde kalmak isterler. Bu nedenle belli bir iş yaşamından bahsetmek imkansızdır.

Sabah 9, akşam 5 çalışmak onlara göre güvenli ve konforlu sayılmaz. Çünkü kendilerini bu şekilde aktif ve verimli bir şekilde çalışır halde hayal edemezler. Onlar için seyahat ederek çalışmak, aktif bir yaşama sahip olmak çok önemlidir. Peki, daha üretken ve başarılı olmalarını sağlayacak bir meslek türünü nasıl bulabilirler?

Tercih Edilebilecek Meslekler

Yaşamınızın her anından keyif almak, gezerken çalışmak, yeni insanlarla tanışmak ve aktif bir yaşama sahip olmak isteyenler için de uygun meslekler bulunmaktadır. Bu mesleklerin başında mühendislik ya da mimarlık yer almaktadır. Yurt içi ya da yurt dışı projelerde yer alarak aktif bir çalışma hayatına sahip olunabilmektedir.

Eğer denizi çok seviyor ve denizaşırı olan ülkelere seyahat ederken aynı zamanda para kazanmak istiyorsanız gemi çalışanı olabilirsiniz. Bu sizin açınızdan hem bir tatil olacaktır hem de para kazanma yolu. Lakin yılın büyük bir bölümünü, karadan uzakta geçireceğinizi de bilmelisiniz. Gemi içerisinde çalışmak için pek çok iş pozisyonuna da dahil olmanız mümkün! Gemi personeli, kaptan, gemi mühendisi, aşçı, garson ya da gemi teknisyeni olabilirsiniz. Tercih size kalmış…

Dünyada evrensel bir dil olarak kabul edilen İngilizce’yi, anadiliniz gibi öğrendiğinizde, pek çok yurt dışı kariyer imkanını da önünüze sermiş olursunuz. Sadece eğlence amaçlı ya da yeni insanlarla tanışmak için değil, kariyerinizi bir adım ileriye taşımak için İngilizce mutlaka gereklidir. Örneğin etkinlik yöneticisi mesleğini tercih ederseniz, yurt içi ve yurt dışı etkinlikleri düzenlerken (ki bu etkinlikler toplantı, parti, düğün vb. şekilde olabilir ya da bir ünlünün konser organizasyonları için çalışabilirsiniz) hem gezecek hem para kazanacak hem de eğlenecek bir işe sahip olursunuz. Gezerek para kazanma yolları arasında belki de en keyifli olanı, budur.

Havayolu personelliği de yapacağınız meslek gruplarından biri olarak yer alıyor. Host ya da hostes olmanız, hafta içerisinde belirli günlerde farklı ülke ve şehirleri görmenizi sağlar. Üstelik uçuşlardaki tüm konaklama masraflarınız, şirkete ait olur. Cebinizden para çıkmaz ve yüksek maaş ile ödüllendirilirsiniz.

“Benim kalemim kuvvetlidir” diyorsanız, seyahat yazarlığı yapmaya ne dersiniz? Günümüzde seyahat yazarlığı, internetin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte popüler meslek gruplarından biri haline geldi. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerleri anlatmak, tattığınız lezzetlerden bahsetmek ve bulunduğunuz yerlerden birkaç görüntü paylaşmak, insanların dikkatini çeker. Sizin hobi olarak yaptığınız şeye, para ödeyecek gazeteler, dergiler ortaya çıkar. Bir süre sonra oldukça başarılı bir seyahat yazarı haline gelebilir ve gezerken para kazanmayı başarabilirsiniz.