Şirketlerin En Çok Tercih Ettiği Adaylar Hangi Üniversiteden Mezun Oluyor?

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adayları, “Hangi üniversitede okusam iş hayatında daha rahat bir şekilde iş bulurum?” korkusu da sarmış durumda. Türkiye’de 130 adet devlet üniversitesi ve 73 adet de özel üniversite bulunuyor. Şirketler, işe alım yaparken adayların mezun olduğu üniversitelere de dikkat ediyor. Hal böyle olunca, marka değeri yüksek ve her yıl belli bir oranda başarı elde eden üniversiteler ön plana çıkıyor.

Şirketler işe alım yaparken adaylarının aşağıdaki üniversitelerden herhangi birinden mezun olup olmadığına dikkat ediyor. İşte o üniversiteler:

İstanbul Üniversitesi

2006 yılından bu yana Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi içerisinde yer alan İstanbul Üniversitesi, devlet okulu olmasının yanı sıra İstanbul’un Fatih ilçesinde, yani merkezi konumda olmasıyla da bilinmektedir. Okulun kurulumu 1453 yılına dayanmaktadır. Okul öğrenim hayatına ise 18 Kasım 1933 yılında başlamıştır. Şirketler bu üniversiteden mezun olan adayları, okulun köklü bir geçmişe sahip olması sebebiyle ön planda tutmaktadır.

Marmara Üniversitesi

Türkiye’nin önde gelen devlet okullarından biri olan Marmara Üniversitesi’nin içerisinde 16 fakülte, 11 adet enstitü, 5 adet yüksekokul ve 4 tane meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Eğitim açısından öğrencilerini her yönden destekleyen okul, 20 Temmuz 1982 yılından bu yana eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

Ankara Üniversitesi

1925 yılına dayanan temeli ile Türkiye’nin ilk devlet üniversitesi olan ve Ankara’da bulunan üniversite, eğitim hayatına 1946 yılında başlamıştır. 2006 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından incelemeye alınmış ve 2011 yılında “En İyi Üniversiteler” arasına girmiştir. Okulun bir diğer özelliği, Türkiye’de en çok tercih edilen üçüncü okul olmasıdır. Öğrenciler tamamen yetenek bazlı yetiştirilmektedir. Dolayısıyla şirketler bu okuldan mezun olan adaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi

10 enstitü, 17 fakülte, 3 yüksekokul, 1 konservatuar, 6 meslek yüksekokulu, 1 uygulama ve araştırma hastanesi ve 60 uygulama ve araştırma merkezi ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, günümüzde beyin göçü yaparak yurt dışına yerleşen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Toplumsal katkı açısından yetiştirmiş olduğu öğrencileriyle bilinen okul, 20 Temmuz 1982 yılından bu yana eğitim hayatına devam etmektedir.

Ege Üniversitesi

Yine İzmir’de bulunan Ege Üniversitesi, 1955 yılında kurulmuş ve bu tarihte eğitim hayatına başlamıştır. Türkiye’nin en çok tercih edilen dördüncü üniversitesi olmasının yanı sıra, dünya çapında bilinirliğe sahiptir. Aynı zamanda Ege Bölgesi’nde kurulan ilk devlet üniversitesi olarak da bilinmektedir. Üniversitenin geniş bir alana yayılmasının yanı sıra beyin göçü yaparak yurt dışına çalışmaya giden başarılı insanların pek çoğu, bu okuldan mezun olmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi

8 Temmuz 1967 yılında Ankara’da kurulan üniversite, devlet üniversitesi olmasının yanında sağlık alanında kendisini ispatlamış olan sayılı okullardan biridir. Enstitüsü ve hastanesi ile birlikte defalarca başarı elde etmiş olan üniversite, yurt dışından pek çok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Sağlık alanında kariyer yapmak isteyen adayların en çok tercih ettiği okuldur.