Sorumlu Banka ING’den WeWalk Desteği

Sorumlu Banka ING'den WeWalk Desteği
Sorumlu Banka ING'den WeWalk Desteği

Finans Gündem’de yer alan habere göre ING Türkiye, görme engelliler için bağışta bulundu. ING, görme engelli lise öğrencileri için Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) ile iş birliği yaparak “Birlikte Yürüyelim” kampanyasına bağış yaptı. Öğrencilerin ihtiyaçlarına destek olmak, eşit ve bağımsız katılımını sağlamak adına ING, sorumlu bankacılık anlayışı ile hareket ettiklerini belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) aracılığı ile “Birlikte Yürüyelim” kampanyasını destekledi. Erken yaşlarda öğretilmesi gereken baston becerisi görme engelli kişilerin özgüvenini artırırken ayrıca sosyal hayatta bağımsız ve eşit olmalarına da yardımcı oluyor. Bu düşünce ile onlar için yürütülen kampanyaya bağış yapan ING Türkiye, daha fazla gencin WeWALK akıllı baston sahibi olmasını sağladı.

Bağışlar İkiye Katlanacak

ING Türkiye bağışının dışında 6 ay boyunca müşterilerinin yaptığı bağış tutarı kadar da bağış yapmaya devam edeceğini açıkladı. Bağış kampanyasının büyümesine yardım eden sorumlu banka bağışlarının ikiye katlanmasını isteyen müşterilerin kart harcamalarında küsuratlı olan tutarları artacak şekilde yuvarlayarak sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacak. Bu konuda sosyal bir girişim olan yuvarla.com üzerinden kullanıcılar da  TOG’u seçerek “Birlikte Yürüyelim” kampanyasına Turuncu Ekstra Kart’ları ile destek olabilecekler.

WeWALK,hareket deneyimini teknolojiye dönüştürmek için geliştirilmiş ve görme engellilerin bağımsız hareket etmelerini sağlayan bir baston olarak biliniyor. Toplamda 37 ülkede kullanılan bu akıllı baston yerdeki engeller dışında ağaç dalları, direkler ve baş hizasında oluşan engelleri de algılayarak titreşim ile kullanıcıyı uyarıyor. Ayrıca WeWalk uygulaması ile otobüs durakları, otobüsün geliş süresi, navigasyon ve etrafta neler olduğu hakkında bilgi verme özelliklerine de sahip. TIME dergisi tarafından 2019 yılında en iyi icat seçilen WeWalk, 2018 yılında da Edison Ödülleri’nde birinci olmuştu.