Sosyal Medya Uzmanı Olmak İstiyorsan Sahip Olman Gereken 6 Beceri!

Günümüz iş dünyasında teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeni iş kapıları doğmaktadır. Yeni iş kapılarından birisi de sosyal medya uzmanlığıdır. İnternet sitelerinin, markaların sıklıkla ihtiyaç duyduğu sosyal medya uzmanları, günümüzün rağbet gören meslek gruplarından birisi olarak yer almaktadır. Çoğu şirket, sosyal medyada daha etkin ve verimli olabilmek için sosyal medya uzmanları için iş alımları yapmaktadır. Dış dünyaya, yeni pazarlara açılırken, daha geniş bir hedef kitlesi oluştururken sosyal medyanın aktif bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir.

Sosyal medya uzmanı olmak için bazı yetkinlik ve becerilere sahip olunması gerekir. Bu becerilere sahip olmak, her şirket tarafından aranan biri haline gelmenizi sağlar. Eğer kariyer yaşamınızdaki hedefiniz sosyal medya uzmanı olmaksa, bu özelliklere sahip olmalı ve kendinizi geliştirmeye odaklanmalısınız. İşte sahip olmanız gereken özellikler!

Sosyal medyanın temelinde “sosyal” olmak vardır. Sosyal olmak için de dijital alandaki ilişkilerinizi başarılı bir şekilde yönetmelisiniz. Sosyal medya üzerinde tek bir kişiye değil, topluluğa seslenirsiniz. Dolayısı ile geniş kitlelere hitap ederken topluluk yönetimi hakkında kendinizi geliştirmeli ve topluluk ayrımcılığına sebep olan ifadelerden uzak durmalısınız.

Yaratıcı olmak, bu meslek grubunun en önemli özelliğidir. Sürekli olarak kendinizi geliştirmeli, müşteri ihtiyaç ve taleplerine yönelik yaratıcı fikirler sunmalısınız. Bulunduğunuz Pazar içerisindeki eksikleri doğru bir şekilde tespit ve analiz etmelisiniz. Yaşanan problemlere karşı yaratıcı ve etkileyici çözümler bulmak, şirketler tarafından aranan bir sosyal medya uzmanı olmanızı sağlar.

Her ne kadar işlerinizi bilgisayar ve internet üzerinden gerçekleştiriyor olsanız da düzenli, sistematik, organize ve verimli çalışmanız gerekir. Bunun için de zaman yönetiminde başarılı olmanız lazım! Eğer zaman yönetiminde başarılı olamıyorsanız, haftalık planlar yaparak ve bu planlara bağlı kalarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi deneyebilirsiniz.

İyi bir sosyal medya uzmanı olmak için değişen iş dünyasını yakından takip etmeniz gerekir. Yani, güncel olmalısınız! İnternet üzerindeki konular, hızlı bir şekilde değişebilmektedir. Bir gün trend olan özellik, yarın olmayabilir. Sürekli olarak yaşanacak değişimlere karşı adapte olmanız gerekir. Eğer değişimlere açık biri değilseniz, bu meslek grubundan uzak durmalısınız.

Yaratıcı, zaman yönetiminde başarılı ve güncel, yenilikçi olmanın haricinde iyi de bir metin yazarı olmanız gerekir. Kaleminizin kuvvetli olması, kısa ve net cümleler ile etkileyici içerikler hazırlamalı, bir kelime ile pek çok kişide iz bırakmalısınız. Kelimeler, tek başına da anlamlı ve etkileyicidir. Az ve öz kelimeler kullanarak, bir topluluğu etkiniz altında bırakacak metinler üzerinde kendinizi geliştirmelisiniz.

Eğer şirket içerisinde yer alan bir sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız, satış ve müşteri odaklı da olmanız gerekiyor. Çünkü genellikle şirketler satış ve müşteri odaklı olan kişileri işe almak ve satış yaptıkça pazardaki rekabetini ve değerini arttırmak ister. Müşterilere uygun satış içeriklerinin oluşturulması, geri bildirim sağlayan müşterilere hızlı bir şekilde ulaşılması gerekir. Satışlarının kaçınılmaz olması için müşterilerle olan iletişiminize dikkat etmelisiniz.