TEB Portföy Burgan Bank Para Piyasası Fonu Kuruldu

Burgan Bank Yönetici Asistanı İş İlanı Yayınladı

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Burgan Bank iş birliği doğrultusunda “TEB Portföy Burgan Bank Para Piyasası Fonu” kuruldu. Anlık olarak likidite imkanı tanıyan Fon, yatırımcılarla buluştu. Birikimlerini korumak isteyen yatırımcılar, düşük risk seviyesi ile birlikte birikim yapabilecekler. Böylelikle yatırımcılar için yeni bir alternatif oluşturulacak.

13 farklı Portföy Yönetim Şirketi ile Aktif Pazarlama Sözleşmesi

Burgan Bank tarafından yapılan araştırmaya göre, müşteri talepleri doğrultusunda yeni bir hizmet oluşturuldu. Bu hizmet, yatırım ve yatırımcı ilişkilerine dair alternatif bir çözüm sundu. 13 farklı portföy yönetim şirketi ile aktif pazarlama sözleşmesi yürüten banka, TEB ile iş birliği yaptı.

Gerçekleşen iş birliğinin sonucunda para piyasası içerisinde TEB Portföy Burgan Bank Para Piyasası Fonu, “yatırım fonu” olarak müşterilere sunuldu. Düşük risk seviyesine sahip olan fonun bir diğer özelliği, anlık likidite imkanı tanıması. Böylelikle fon, mevduat müşterilerinin yatırımları ve birikimleri için yeni bir çözüm yolu olarak karşımıza çıkıyor.

“Önceliğimiz müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun hizmet ve çözümler”

TEB Portföy ile yapılan iş birliği hakkında açıklama yapan Burgan Bank Birikim Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Aslı Koçer,  “Banka olarak önceliğimiz müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun hizmet ve çözümler sunabilmek.” dedi. Koçer açıklamasına şu ifadeleriyle devam etti:

“TEB Portföy ile yapılan iş birliği ile müşterilerimizin gecelik TL mevduatlarına alternatif olarak değerlendirebilecekleri yeni para piyasası fonunu ürün gamımıza ekledik. Fonun izahnamesinde belirtilen alım satım esasları kapsamında 7/24 işlem yapabilecekleri ve istedikleri an nakde dönebilecekler.

Müşterilerimizin zamanla değişebilen ve farklılaşan ihtiyaçlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz. Piyasa taleplerine göre portföyümüze özel fonlar ekleyerek ürün yelpazemizi çeşitlendirmeye gidebiliriz.”

Nakit İhtiyacı Bulunanlara Hitap Ediyor

TEB Portföy Burgan Bank Para Piyasası Fonu tamamen anlık nakit ihtiyacı bulunan yatırımcılara hitap edecek şekilde düzenlendi. Böylelikle Burgan Bank müşterileri, gecelik mevduata alternatif olarak bu fonu kullanabilecekler.

7/24 Şube Dışı Kanallardan İşlem Yapılabilecekler

Banka müşterileri bir tek banka şubelerini kullanmak zorunda olmayacak. Şubelerin haricinde mobil bankacılık, internet bankacılığı ve iletişim merkezi üzerinden de işlem yapılabilecekler. Şube dışı kanallardan da 7 gün 24 saat boyunca o an geçerli olan fon fiyatı üzerinden alım ya da satım işlemi gerçekleştirebilecekler. Fon TL üzerinden işlem görecek. Yapılan birikimler, Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu’nda (TEFAS) işleme kapalı olacak.