TEB ve Garanti BBVA’nın Faiz Oranları Düştü

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 50 baz puan faiz indirimi yapacağını duyurmuştu. Merkez Bankası, bugün ilk faiz oranları indirimini TEB ve Garanti BBVA bankalarına uyguladı. Yapılan güncellemede Garanti BBVA’nın konut kredisi, TEB’in ise ihtiyaç kredisi faiz oranlarında indirim uygulandı.

Bayram Öncesi Faiz Oranları İndirimi

Bankaların kredi faiz oranları çok hızlı bir şekilde düşerken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının yapmış olduğu açıklama ile iki özel bankaya özel faiz oranı indirimi uygulandı. TEB ve Garanti BBVA bankalarını kapsayan indirim, bayram öncesinde iyi bir haber oldu.

Dün duyurulan 50 baz puan faiz indirimi ile beraber politika faizi 8,75 oranından, 8,25 oranına çekilmişti.

Merkez Bankası tarafından açıklanan oranlarda ilk faiz indirimi Garanti BBVA’ya uygulandı. Konut kredisi faiz oranlarına indirim uygulanan Garanti BBVA’da faiz oranı yüzde 0,99 oranından yüzde 0,95 oranına çekildi. Yapılan faiz oranı indirimine rağmen Garanti BBVA yine de en uygun konut kredisi veren bankalar arasında ilk sıraya erişemedi.

TEB İhtiyaç Kredisi 0,89 Seviyesine İndi

Garanti BBVA ardından ihtiyaç kredisi faiz oranı indirimi ile onu takip eden TEB’da faiz 0,94 oranından 0,89 seviyesine çekildi. İhtiyaç kredisinde meydana gelen faiz indirimi, özellikle salgın döneminde kullanıcıları memnun eden bir gelişme oldu.