TEB’den Depremzedelerin Ödemelerine Erteleme Kararı!

Elazığ’da meydana gelen ve pek çok çevre ilden de hissedilen büyük deprem sonrasında bankalar harekete geçti. Bölgede depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmalarına yardımcı olmak için kredi ve kredi kartı ödemelerini 3 ay boyunca faizsiz şekilde erteleyeceğini açıkladı.

Vatandaşların bireysel kredi taksitleri ya da ekstresi gelen kredi kartı ödemelerinin son döneme tarihleri faizsiz şekilde 3 ay boyunca erteleneceği belirtildi. TEB tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamalarda ‘Erteleme imkanının yanı sıra, depremden etkilenen ve zor günler geçiren vatandaşlar için EFT, havale ve swift işlemlerinin tamamından 3 ay boyunca bölgede bulunan şubeler kapsamında herhangi bir işlem ücreti alınmayacak. Ortak ATM’lerde işlem yapmak isteyen müşterilerimizden 1 ay süreyle geçerli olmak üzere herhangi bir işletim ücreti alınmayacak. TEB müşterilerinin bankacılık işlemlerini sorunsuz şekilde sürdürebilmeleri için ‘Gezgin şube’ bölgeye gönderilecek. Böylece vatandaşların bu zor günlerde desteklenmesi için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşların verilen destekler kapsamında yararlanabilmek için TEB müşterilerine giderek talepte bulunmaları gerekiyor’ ifadeleri kullanıldı.

Bölgede deprem mağduru vatandaşların maddi açıdan daha fazla zorluk yaşamamaları ve banka tarafından desteklenmeleri için pek çok imkan sunuluyor.