Tecrübesiz Adaylar için En Uygun İş Fırsatı!

İş yaşamına yeni atılacak kişileri zorlu bir süreç bekler. Firmalar genellikle tecrübe sahibi olan adayları işe almak ister. Bu nedenle tecrübesiz adaylar için işe alım süreci daha zorlu geçmektedir.

Fakat tecrübesiz elemanlar tarafından başvurulabilecek uygun iş fırsatları da bulunmaktadır. Bu işlerden ilki bireysel emeklilik danışmanlığı ve finans danışmanlığıdır. Satış danışmanlığı da cazip işler arasındadır.

Tecrübesiz adaylar bu tip işlerde çalışarak asgari ücret seviyesinde maaş alabilmekte ve prim yoluyla da desteklenmektedir. Bazı şirketler asgari ücret tutarının üzerinde de maaş verebilmektedir.

Yeni mezun olan adayların bireysel emeklilik danışmanlığı yapması daha caziptir. Çünkü bu meslek alanında bankaların personel alımı daha fazladır. Sektörün hızlıca büyümesi buna etki etmiştir.

Üniversitelerin işletme, iktisat, kamu yönetimi, maliye, bankacılık ve sigortacılık gibi bölümlerinden mezun olan adayların satış konusunda deneyim kazanabilmesi için bu alana başvurusu yapması en iyi fikirdir.

Kısaca BES olarak adlandırılan bu sektörde kariyer planlaması yapılabilmekte ve statü atlanabilmektedir. 2 yıllık ya da 4 yıllık ilgili üniversite bölümlerinden mezun olan her aday başvurabilmektedir.

Mezun olunması gereken MYO bölümleri bankacılık, sigortacılık, işletme, maliye, borsa ve finans olarak sıralanabilmektedir. Bazı kişiler sınav yoluyla da bu sektör içerisine alınabilmektedir.

BES danışmanlığı yapmak isteyen adayların etkili iletişim ve ikna kabiliyetine sahip olması, satış alanında başarıyı hedeflemesi ve takım çalışmasına uyumlu olması aranan ilk özelliklerdendir.