Tecrübesiz Elemanlar için En Uygun İş Fırsatları!

İş hayatına yeni atılacakları zorlu bir süreç bekler. Çünkü firmalar genel olarak tecrübeli personel alımı yapmak isterler. Tecrübesiz elemanların da başvuracağının açıklandığı ilanlara genellikle az rastlanır.

Tecrübesiz Personel Alımları

Ancak cazip iş fırsatları arasında sayılabilecek işler de bulunur. Bu işlerden birisi de bireysel emeklilik danışmanlığı ve finansal danışmanlık işleridir. Satış danışmanı pozisyonu ile çalışılan bu meslekler alım satım işleri kategorisinde yer alır. Genellikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden yeni mezun olanları personel alımı iş başvurusu yaptığı bu alanlar da üstelik maaşla birlikte prim kazanma şansı da vardır.

Kısa adı BES olan Bireysel Emeklilik Sigortası şirketleri son zamanlarda hızla büyümeye başladı. Bu büyüme ile orantılı olarak istihdamlarını da artırdılar. Bireysel emeklilik danışmanlığı da bu istihdam alanlarının ilk sırasında yeri alıyor. Üniversiteden yeni mezunların istihdamının çok olduğu bu pozisyon bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde deneyim kazanmak isteyen, satış konusunda yeterlilik arz eden kişiler için aynı zamanda kariyer fırsatı anlamına da geliyor.

Bireysel Emeklilik Danışmanı Nasıl Olunur?

Bireysel emeklilik danışmanı olabilmek için emeklilik Gözetim Merkezi’nin düzenlediği sınavlara girmek gerekiyor. Bu sınavın adı e-BEAS olarak bilinip, katılım göstererek başarı elde edenler BES lisansına sahip oluyor. E-BEAS sınavına katılma şartları konusundan bahsedildiğinde ise üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden ya da 2 yıllık eğitim Meslek Yüksek Okulları’nın ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Mezun olunması gereken MYO bölümleri bankacılık, sigortacılık, işletme, maliye, borsa ve finans olarak sıralanabilir. E-BEAS sınav tarihleri takip edilerek ayrıca daha önceden emeklilik firmalarında, sigorta firmalarında ve devlet tarafından onay almış bazı kuruluşlarda çalışmış olanlar da sınava katılabiliyor. Ancak bu kişilerde sınav tarihine kadar en az 2 yıl olmak suretiyle bu sektörlerde çalışmış olması şartı aranıyor. Çalışılan firmalar personellerine BES lisansı alması için gereken tüm eğitimi veriyor ve sınava girmesi için de personelin önünü açıyor.

Bu sınava katılacak olan genç mezun olan adaylarda karakteristik özellik olarak da iletişiminin güçlü olması, ekip çalışmasına sağlayabilmesi, iş hayatında satış alanında başarıyı hedeflemesi ve bu prensibe odaklanarak çalışacak olması gibi şartlar aranıyor.

Bireysel Emeklilik Danışmanı Olmanın Avantajları

Her meslek grubunun kendisine ait avantajları ve dezavantajları bulunur. Bireysel Emeklilik Danışmanı olmak isteyenler, bu mesleği “geleceğin mesleği” olarak görmektedir. Çünkü BES Danışmanlığı, uzun vadeli bir kariyer hayatı imkanı vermektedir. Türkiye’de pek çok firma, şirket ve banka içerisinde iş imkanı da bulunmaktadır.

Ek olarak, çalışma saatleri ve ücretlendirme bakımından cazip bir meslek grubudur. Çalışma saatleri çalışılan şirkete bağlı olmakla birlikte genellikle sabah 09.00 ile akşam 17.00 arasında gerçekleşmektedir. Hafta sonları, resmi gün ve dini bayramlar tatildir. Ücretlendirme olarak henüz bu mesleğe yeni başlayan kişiler 3.000 TL alabiliyorken, yönetici olan kişilerin 8.000 TL ücret alabildiği bilinmektedir.