TSKB Yılın İlk Euroband İhracını Gerçekleştirdi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, 2020 yılının ilk Euroband ihracını gerçekleştirirken adından söz ettirmeyi başardı. 400 milyon dolar değerinde Eurobond ihracatı için gelen taleplerin yoğunluğu dikkat çekti. İhraç öncesinde yapılan tahminler ve beklentilerin 10 katı kadar daha fazla talep geldiği öğrenildi. Suat İnce konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gelen talepler karşısında ‘Bu ihraç ile birlikte, uluslararası yatırımcılar nezdinde ülkemize ve bankamıza duyulan güveni bir kez daha görmüş olduk’ dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, 400 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli olmak şartı ile Eurobond ihracı gerçekleştirdi. Dünyanın pek çok bölgesinden gelen taleplerin yoğunluğu büyük şaşkınlığa neden oldu. İhraç süreci ile ilgili; Citi, ING, Standard Chartered, BNP PAribas, Commerzbank, Bank ABC ve SMBC Nikko yetkilendirildiği için süreçte görev aldılar. ABD, Avrupa, Asya ve Orta Doğu dahil pek çok bölgeden ihraç konusunda talep aldığı öğrenildi. İhraç öncesinde bazı bölgelerde yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirildi. İhracın detaylarına bakıldığı zaman, sürecin yüzde 45’lik oranının yeni yatırımlardan geldiği ve 300 yatırımcının talep gösterdiği belirlendi.

TSKB Genel Müdür Suat İnce, ‘İhracımıza baktığımız zaman piyasayı hareketlendirdiğini görebiliriz. Oldukça geniş bir coğrafya üzerine yayıldık. Pek çok farklı ülkeden yatırımcılarla görüşme imkanı elde ettik. Talepler her geçen gün ivme kazanarak arttı. Bu sayede banka olarak yatırımcı tabanımızı yükselttik. 2020 yılına hem bankamız hem de ekonomimiz için hızlı bir giriş yaptık. 2019 yılında yaşanan durgunluk bu sayede ortadan kaldırılmış oldu. Yılın ilk günlerinde ortaya çıkan başarımızı ilerleyen dönemlerde motivasyonumuzu artırmak adına kullanacağız’ dedi.