Türk Eximbank ICBC Turkey Bank’tan Kredi Aldı

Türk Eximbank ICBC Turkey Bank’tan Kredi Aldı
Türk Eximbank ICBC Turkey Bank’tan Kredi Aldı

Hürriyet’te yer alan habere göre Türk Eximbank, ihracat finansmanına destek sağlamak amacı ile 2 yıl vadeli 200 milyon avro kredisini ICBC Turkey Bank A.Ş. ile imzaladı. Türk Eximbank Genel Müdürü olan Ali Güney, “Bankalarımız arasındaki iş birliğinin, Türkiye ile Çin arasında hızla gelişen ticari ve ekonomik ilişkilerin de olumlu etkisiyle önümüzdeki dönemde daha da artmasını bekliyoruz.” dedi.

Piyasayı derinden etkileyen koronavirüs salgınına rağmen başarılı bir şekilde temin edilebilen 561 milyon dolarlık sendikasyon kredisi ile ICBC Turkey Bank AŞ’den ihracatın finansmanını desteklemek adına Türk Eximbank kredi aldı. Türk Eximbank, yeni yıl itibari ile kullanacağı 2,8 milyon dolarlık kredi ile fon kaynağı elde etmiş oldu.

Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Olumlu Etkisini Bekliyoruz

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, “Türk Eximbank’ın en üst düzeyde birçok alanda iş birliği yaptığı uluslararası bankalardan biri olan ICBC Grubu ile mevcut ilişkilerimizin, sendikasyon piyasasında verdikleri desteğe ek olarak bu yeni kredi ile birlikte daha da geliştiğini görmek memnuniyet verici.

Bankalarımız arasındaki iş birliğinin, Türkiye ile Çin arasında hızla gelişen ticari ve ekonomik ilişkilerin de olumlu etkisiyle önümüzdeki dönemde daha da artmasını bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.