Türk Eximbank, Markalara Verdiği Kredi Desteğini Artıracak!

Türk Eximbank bir süre önce marka kredisi üzerinde yeni düzenlemeler yapmıştı. Bu düzenlemeler çerçevesinde kredinin vadesini artırmış ve ardından faiz oranlarını düşürmüştü. Bu noktada yurt dışından marka almak isteyen ve bu noktada büyümek isteyen ihracatçıların büyümesi için bir fırsat ve destek sunacağı belirtiliyor.

Türk Eximbank tarafından sunulan Marka Kredisi azami olarak 3 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplamda 10 yıllık süreçte devam edecek vadelerde sunuluyor. Bu noktada yurt dışından marka ve marka ile ilgili olan tesisleri almak isteyen firmalara çeşitli imkanlar sunuluyor. Kredinin faiz oranı incelendiği zaman EURIBOR+2,75 olarak belirlenmiş durumda.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamaları sonrasında ‘İhracata yönelik mal ve hizmet alıp, üretim yapan tüm imalatçılarımızın ve ihracatçılarımızın yurt dışından marka almaları için finans desteği sunmaya devam ediyoruz. Bu noktada Türk ihracatçılarının iyi markalar almaları ve çalışmalarını çeşitlendirmeleri için imkanlar sağlıyoruz. Uzun zamandır kredinin vade imkanı 3 yıl vadeli olarak sunuluyordu. Ancak bu vade oranını 10 yıla kadar çıkardık. 10 yıl vadeli olduğu gibi 3 yıllık sürecini de geri ödemesiz olarak sunuyoruz. Son dönemlerde baktığımız zaman, fonlama maliyetindeki düşüşleri de eş zamanlı kredilere yansıtacağız. Marka alımları çerçevesinde ihracatçılarımızın uluslararası alanlarda rekabet ve avantaj sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Marka kredimizin faiz indirimine baktığımızda, vade değişimini de göz önünde bulundurduğumuz zaman 100 baz puanın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz’ dedi.