Türk Eximbank Sendikasyon Kredisi Yenileme Oranı Yüzde 134’e Çıktı

Türk Eximbank, sendikasyon kredi oranı yenileme süreci yüzde 134 olarak meydana geldi. Açıklamalarda bulunan banka, 678 milyon dolar değerindeki anlaşmasını MUFG Bank LTD liderliğinde gerçekleşen ve uluslararası bankaların katılımı ile 14 Mayıs tarihinde imzaladı. Bankanın kredi toplam tutarı akordiyon özelliği nedeniyle yeni katılımcıların gelmesi sonucunda 723 milyon dolara yükseldi ve yenilenme oranı ise yüzde 134 oranına çıktı.

Türk Eximbank Toplamda 723 Milyon Dolar Kredi Aldı

Türk Eximbank, sendikasyon kredisi ile eş zamanlı olarak iki ayrı sözleşme daha düzenleyerek almış olduğu ilave fonlar sonrasında 808 milyon dolar bir kaynak sağlamış oldu.

Eximbank Genel Müdürü Ali Güney;

“Küresel zorluklara rağmen sağlanan yeni finansman olanakları ile her zamankinden daha güçlü destek sunarak ihracatçıların yanında yer alacağız” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Güney açıklamalarında Kovid-19 döneminde salgın etkilerinin hissedildiği zaman diliminde kredi notlarının korunması  ve bankanın ihracat finansmanında aktif politika rolünün etkili olduğundan bahsetti.

Güney, hali hazırda olan küresel zorluklara rağmen sağlanan yeni finansman olanakları ile beraber her zamankinden daha güçlü ve destekleyici ihracatçıların yanında yer alacaklarını duyurdu.