Türkiye Finans Entegre Kampanya Ödülü’nü Aldı

Türkiye Finans Entegre Kampanya Ödülü’nü Aldı
Türkiye Finans Entegre Kampanya Ödülü’nü Aldı

Türkiye Finans Katılım Bankası, bankacılık ve finans sektöründeki kadın çalışanların güçlerini ön plana çıkarmak amacıyla Dünya Kadınlar Günü’nde “Feride Şevket Hanım Bankası” projesini başlatmıştı. Bu proje dijital bir proje olmakla beraber bankaya başarı getirdi. Felis Ödülleri kapsamında “Entegre Kampanyalar” bölümünden başarı ve performansı ile banka ödül sahibi oldu.

Banka tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Finans’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak Feride Şevket Hanım Bankası projesini hayata geçirdiğine değinildi. Projenin kreatifte Lokal Ajans imzasını taşıdığına vurgu yapıldı. Banka böylelikle, reklam – pazarlama iletişimi ekosisteminde fark yaratan fikirlerin ve çalışmaların ödüllendirildiği en prestijli ödül programlarından biri olan Felis Ödülleri’nde bu yıl başarı ödülü aldı.

Kadınların Bankacılık Sektöründeki Gücüne Dikkat Çekildi

Entegre Kampanyalar bölümünde “Finansal Hizmetler” kategorisinde başarı ödülü alan Türkiye Finans, bu projesi ile kadınların sektör içerisindeki gücünü ön plana çıkarmak istemişti. Bu kapsamda kadınların bankacılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğuna değinilmişti.+

Bu proje, Türkiye’nin ilk kadın bankacısı olan Feride Şevket Hanım’ın ismini taşıdı. Proje, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, LinkedIn üzerinden açılan hesap ile başlatılmıştı. Anonim bir şekilde yürütülen kampanya, bir tek bankacılık ve finans sektörünün değil, diğer sektörlerde yer alan profesyonellerin de takdirini toplamıştı.

3 Günlük Kampanya ile 3 Milyon Erişim

Kadın çalışanların, çalışmakta bulundukları kurumlardan bağımsız bir şekilde projeye katılma hakkı bulunuyordu. Kendilerini Feride Şevket Hanım Bankası’nın bir çalışanı olarak göstermeleri sayesinde, projeye destek olunmaktaydı. Aktif bir şekilde 3 gün süren kampanyaya LinkedIn üzerinden bin 700 profesyonel katıldı. Kampanya süresi boyunca Instagram üzerinden 5 milyon görüntülenme ve 3 milyon erişim elde edildi.

“Kadın çalışanların gücüne güç katmayı hedefledik”

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Türkiye Finans Kurumsal İletişim Müdürü Elif Bilge Ceylan şunları söyledi:

“Türkiye’de iş hayatındaki kadınların konumlarının güçlendirilmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece finans sektöründe değil tüm sektörlerde yaygınlaştırılmasını; büyüyen, güçlü bir Türkiye için vazgeçilmez olarak görüyoruz. Ülkemizin ilk kadın bankacısı Feride Şevket Hanım’dan aldığımız ilhamla hayata geçirdiğimiz bu projeyle, bankacılık sektörünün birçok kademesinde görev alan kadın çalışanların gücüne güç katmayı hedefledik.

Türkiye Finans olarak en kıymet verdiğimiz değerlerimizden biri de; çeşitliliği en büyük zenginliğimiz olarak görmemiz. Bu bakış açımız doğrultusunda projemiz ile kadının bu çeşitliliğe katkısı ve iş hayatına getirdiği farklı bakış açılarının da altını çizmek istedik. Diğer yandan katılım bankacılığının özünde yer alan üretimin desteklenmesi yaklaşımından hareketle kadının üretime katkısı noktasında taşıdığı önemi vurgulamak ve üretimde aktif bir aktör olarak yer almasının önemine de dikkat çekmeyi düşündük.”