Türkiye İş Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak!

Türkiye İş Bankası tarafından yayımlanan ilana göre pazarlama, satış, ürün yönetimi, dijital bankacılık, inovasyon, ekonomi, finans, hazine, krediler, proje finansmanı, insan kaynakları, iletişim, kurumsal ve organizasyonel strateji alanları ile kurumsal ve özel bankacılık şubelerinde Uzman Yardımcısı (Management Trainee) olarak İstanbul’da görev yapacak ekip arkadaşları aranıyor.

Uzman Yardımcısı Görev ve Sorumlulukları

Banka içerisinde Uzman Yardımcısı unvanına sahip olan kişiler, Genel Müdürlükte iş birimleri içerisinde uzman olarak ya da kurumsal şubelerde portföy yöneticisi olarak çalışmaktadır. Bu kişiler, “Yönetici Adayı” olarak yetiştirilmektedir. İş Bankası tarafından yetiştirilen her bir Uzman Yardımcısı, Genel Müdürlükte iş süreçlerinin geliştirilmesine ve yürütülmesine katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte pazarlama, ürün yönetimi, satış, insan kaynakları, proje yönetimi, iletişim faaliyetleri, sermaye piyasaları, risk yönetimi, hazine, ödeme sistemleri, dijital bankacılık ve proje finansmanı gibi birçok farklı alanda çalışma ve uzmanlaşma fırsatına sahip olmaktadır.

İş Bankası Uzman Yardımcısı Başvuru Koşulları

Banka tarafından yayımlanan personel alımı için başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki kriterlere uyum sağlaması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden 4 yıllık mezun olmak (28.02.2022 tarihi itibariyle mezun olacak kişiler de başvuru yapabilmektedir)
  • 01.02.2022 tarihiyle birlikte 30 yaşını doldurmamış olmak
  • Çok iyi derecede İngilizce, Almanca ya da Fransızca dil bilgisine sahip olmak
* Eğer adaylar son 2 yıl içerisinde aşağıdaki sertifikalardan herhangi birine sahip olduysa, işe alım sürecinde gerçekleştirilecek olan İngilizce Sınavı’ndan muaf tutulacaktır:
TOEFL → 85 puan
IELTS →  6 puan
ITEP (Academic-Plus) → 3,8 puan
YDS/e-YDS → 85
Goethe Enstitüsü → Zertifikat C1, Zertifikat C2
Fransız Milli Eğitim Bakanlığı → DALF C1, DALF C2
TEF (Fransız Kültür Merkezi) → 500
  • Erkek adayların askerlik görevlerini yerine getirmiş olması ya da en erken 2022 Eylül ayına kadar tecilinin bulunması
  • Türkiye’nin herhangi bir şehrinde sağlık durumunun görev yapmaya engel olmaması

İşe Alım Süreci Nasıl Olacak?

İş Bankası tarafından yayımlanan iş ilanına başvuru yapacak olan adayları aşağıdaki kariyer süreci beklemektedir:

  1. Başvuru → Adaylar, yazının sonunda yer alan başvuru linki üzerinden özgeçmişlerini bankaya iletecektir. Başvuru uygun bulunursa, e-posta ile birlikte adaya bilgilendirme yapılacaktır.
  2. Genel Yetenek Sınavı → Adayın sayısal ve sözel yeteneğini ölçmek için banka tarafından özel olarak hazırlanan test uygulaması yapılacaktır.
  3. Yabancı Dil Sınavı → Başvuru koşullarında yer alan geçerli dil sertifikalarından birine sahip olmayan kişiler, bu aşamada “online” olarak gerçekleştirilecek olan dil sınavına katılmak ve bu sınavdan başarıyla ayrılmak zorundadır.
  4. Değerlendirme Merkezi → Adaylara, iş hayatını örnekleyen uygulamalarla yetkinliklerini ve davranışlarını gözlemlemek için Değerlendirme Merkezi uygulaması yapılacaktır.
  5. İnsan Kaynakları (İK) Görüşmesi → İnsan kaynakları uzmanları ile mülakat gerçekleştirilecektir.

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Banka tarafından son başvuru tarihi belirtilmemiştir. İşe alım süreci içerisinde gerçekleştirilecek olan tüm sınavlar “online” olarak yapılacaktır. Adaylar aşağıda yer alan link üzerinden özgeçmişlerini bankaya iletebilmektedir.

https://ik.isbank.com.tr/is-ilani-detayi/uzman-yardimcisi-alimi-2022UZY1