Vakıf Katılım 11 Bin 111 Fidanlık Hatıra Ormanı Oluşturacak

Vakıf Katılım 11 Bin 111 Fidanlık Hatıra Ormanı Oluşturacak
Vakıf Katılım 11 Bin 111 Fidanlık Hatıra Ormanı Oluşturacak

Vakıf Katılım Bankası, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için İstanbul’un Beykoz ilçesinde “Geleceğe Nefes” sloganı ile 11 bin 111 fidanlık hatıra ormanı oluşturacak. Banka, Hatay’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle yakılan ormanlık alan için de 5 bin adet fidan bağışlayacak.

Konuya yönelik olarak bana tarafından yapılan açıklamaya göre, vakıf kültürünün paylaşım kültürü ve kamunun gücünü birleştirerek finans sektörüne yeni bir soluk getirmek olduğu ifade edildi. Bu kapsamda Vakıf Katılım tarafından sosyal sorumluluk vizyonu ile hatıra ormanı oluşturulacak. Bu ormana 11 bin 111 adet fidan dikilecek.

“Bizler Emanetçiyiz”

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, konuya yönelik olarak şu sözleri söyledi:

“Vakıf Katılım olarak sahip olduğumuz tüm kaynakları, ülkemizin ekonomik gelişiminin yanı sıra sosyal, kültürel ve çevresel konular için de değerlendiriyoruz. Çünkü bizler emanetçiyiz. Sahip olduğumuz tüm güzellikleri koruyarak, zenginleştirerek bizden sonraki nesillere eksiksiz bir şekilde devretmek boynumuzun borcu.”

Doğaya Sahip Çıkmamız Gerek

İnsan yaşamının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için doğaya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Göktaş, “Bilinçli ya da bilinçsiz çevremize maalesef büyük zararlar verebiliyoruz. Verdiğimiz bu zararların bize geri dönüşü de çok sarsıcı olabiliyor. Bu sebeple her bir bireyin ve kurumun çevre konusunu artık büyük bir hassasiyetle ele alması, muhasebesini iyi yapması gerekiyor.” dedi.

“Önemli Bir Farkındalık”

Göktaş sözlerini şu şekilde tamamladı:

“11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesini bu anlamda son derece anlamlı buluyorum. Önemli bir farkındalığın oluşmasını sağlayan bu güzel gün vesilesi ile Vakıf Katılım olarak bizler de İstanbul Beykoz’da çalışanlarımızın da katılımıyla 11 bin 111 fidanlık bir hatıra ormanı oluşturarak, geleceğe nefes olacağımız için son derece mutluyuz. Diğer yandan terör örgütünün Hatay’da yol açtığı yangında büyük zarar gören ormanlık alana da 5 bin fidan bağışında bulunacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de köklü geçmişimizden ve Vakıf kültürümüzden aldığımız güç ve bilinçle, daha yaşanabilir bir dünya için üzerimize düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz.”