Vakıf Katılım “KOBİ Finansman Destek Programı” Tanıttı

Vakıf Katılım “KOBİ Finansman Destek Programı” Tanıttı
Vakıf Katılım “KOBİ Finansman Destek Programı” Tanıttı

Vakıf Katılım, KOSGEB ile yeni bir iş birliğine imza attı. Bu kapsamda “KOBİ Finansman Destek Programı” oluşturan bankadan, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş açıklama yaptı. Göktaş, “KOBİ’lerimizin yatırımlarını, üretimlerini destekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de imalat, istihdam, ihracat, inovasyon alanında reel sektöre desteğimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, KOBİ’lere ve finansman maliyetlerinde geri ödemesiz teşvik verileceği ifade edildi. Verilen finansmanın 36 aya kadar vade seçeneklerine sahip olacağı ve 500 bin liraya kadar finansman imkanı tanınacağı belirtildi.

500 Bin Liraya Kadar Finansman Desteği

Vakıf Katılım tarafından kamu teşvik ve hibe programlarına aracılık etmek amacıyla KOSGEB ile yeni bir iş birliği yapıldı. Bu iş birliği doğrultusunda “KOBİ Finansman Destek Programı” oluşturuldu. Bu programdan faydalanan kişilere İşletme Finansmanı, Makine ve Teçhizat Finansmanı ve Acil Destek Finansmanı kapsamında finansman maliyetlerinde geri ödemesiz teşvik verileceği ifade edildi. Program içerisinde 36 aya varan vade seçenekleri ve 500 bin liraya kadar finansman desteği olacağı belirtildi.

“Tüm girişimcilerin yanında olduk”

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, konuya yönelik olarak şu açıklamaları yaptı:

“Vakıf Katılım olarak sanayi hamlesi programı kapsamında kendimizi büyüme modelinin bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bu bakış açısından hareketle şimdiye kadar istihdam sağlamaya yönelik faaliyet gösteren tüm girişimcilerin yanında olduk, yatırımlarına kaynak sağladık. Teknolojik yatırımlarıyla ülkemize katma değer sağlayan firmalara pozitif ayrımcılık yaparak önemli çalışmalara imza attık. Şimdi de bu çalışmalarımıza KOBİ Finansman Destek Programı’nı eklediğimiz için çok mutluyuz.

KOSGEB’le gerçekleştirdiğimiz iş birliği neticesinde hazırladığımız program sayesinde KOBİ’lerimizin yatırımlarını ve üretimlerini destekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de ‘imalat, istihdam, ihracat, inovasyon’ alanında reel sektöre desteğimizi artırarak devam ettireceğiz.”