Vakıfbank İhtiyaç Kredi Faizini Bir Kez Daha Düşürdü!

Vakıfbank yeni bir açıklamada bulunarak bireysel ihtiyaç kredilerinde indirime gitti. Daha önce yapılan indirimin üzerine bugün yapılan indirimin ikinci defa gerçekleşmesi büyük şaşkınlığa neden oldu. Vakıfbank bünyesinden maaş alan müşterileri için ihtiyaç kredisi faizlerini yüzde 1.45 seviyesine çekti. Diğer müşterileri içinde yeni bir indirime gitti. Maaş almayan müşterileri için faiz oranını yüzde 1.55 seviyesine kadar çekti.

Yapılan İkinci İndirim Oldu

Vakıfbank tarafından bugün yapılan açıklamalara göre Türkiye ekonomisine destek olmak amacıyla her türlü desteği vereceklerinden bahsettiler. Geçtiğimiz günlerde milli ekonomiyi desteklemek için hem konut kredilerinde hem de ihtiyaç kredilerinde indirim yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan indirim üzerine ikinci kez bir indirim daha yapıldı.

Maaş müşterileri ihtiyaç kredisi çekmek istedikleri zaman 60 ay vadeli olmak şartı ile yüzde 1.49 seviyelerinde kredi alabilecekler. Diğer müşterileri içinde yine 60 ay vadeli olmak üzere kredi faiz oranını yüzde 1.55 seviyesine kadar çekti. Daha önceden kredi faiz oranının yüzde 1.59 seviyelerinde olduğu açıklandı.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih yeni bir değerlendirmede bulundu. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası tarafından politika faiz oranlarında 425 baz puan indirime gidilmesine karar verilmişti. Bunun ardından borçlanma maliyetlerinde de ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bu düşüş Vakıfbank tarafından müşterilere yansıtılmaya devam ediliyor. Yapılan bu düzenlemenin ekonomik verilerin iyileşmesine yol açması bekleniyor. Vakıfbank ise bu süreçte ekonomiyi her yönden desteklemeyi amaçlıyor.