Vakıfbank Mobil Üzerinden Müşteri Olma Süreci Tamamlanabilecek

Vakıfbank Mobil Üzerinden Müşteri Olma Süreci Tamamlanabilecek
Vakıfbank Mobil Üzerinden Müşteri Olma Süreci Tamamlanabilecek

Vakıfbank, mobil bankacılık deneyimini daha özel hale getirerek banka müşterisi olma imkanı tanıyor.

Vakıfbank dünyasına katılmak isteyen müşteriler, bankanın mobil uygulamasını indirdikleri taktirde müşteri olma sürecini tamamlayabiliyor. Türkiye’de limit artırma, şifre ve hesap işlemleri gibi süreçleri yüz tanıma teknolojisi sayesinde mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirme imkanı tanıyan ilk banka olarak bilinen Vakıfbank, yeni bir harekete daha dahil oldu.

BDDK Yönetmeliğine Uygun Adımlar

Bankacılık işlemlerini dijital dünya ile harmanlama kararı alan Vakıfbank, müşteri olma sürecini de kolaylaştırıyor. Bu bağlamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yeni yönetmelik ile Vakıfbank Mobil’i daha değerli kılacak. BDDK tarafından hazırlanan yönetmelik ile, Vakıfbank Mobil üzerinden yüz tanımayla müşteri olunabilecek.

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, dijital dünyaya ayak uydurma ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Üstünsalih, banka olarak dijital bankacılığın geleceğini oluşturacak teknolojilere çok büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu bağlamda da öncü bir rol oynayan bankanın her zaman için ilerleyeceğini dile getirdi. Üstünsalih, daha önce de VakıfBank Mobil’in yüz tanıma teknolojisi ile yenilikçi fikirler ortaya koyduğunu söyledi. Bu bağlamda şifre ve hesap değişiklikleri, para transferleri ve limit artırma gibi kalemlerde, yüz tanıma teknolojisi kullanılmıştı.

Bunun yanı sıra artık mevzuata uygun bir şekilde de mobil bankacılık üzerinden yeni müşteri kabul etme süreci başlayacak. Tüm bu adımlar ile banka müşterilerinin hayatı dijital çağ ile harmanlanacak.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Vakıfbank mobil üzerinden yeni çipli T.C. kimlik kartları kullanılacak. Bu bağlamda biyometrik fotoğrafın eşleştirilmesi, uygulamanın temelinde yatıyor. Kimlik doğrulaması, yeni kimlik kartları ile hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra işitme engelli vatandaşlar da, şubeye gitme zorunluluğu olmadan müşteri olabiliyor. Bunun için de çağrı merkezi ile yapılan görüntülü görüşmede işaret dili kullanılıyor.

Tüm bu süreci pratik bir şekilde tamamlamak isteyenlerin, VakıfBank Mobil uygulamasını indirmesi gerekiyor. Ardından NFC özelliği olan telefonlarda kimlik kartları okutulacak. Son olarak da görüntülü görüşme ve yüz tanıma teknolojisi süreci tamamlanıyor. Tüm bu sürecin ardından, VakıfBank Mobil üzerinden müşteri olma başvurusu sona eriyor.