VakıfBank PÜİS Üyelerine Özel Komisyon Oranı İçin İmza Attı

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) ile VakıfBank arasında kredi kartı komisyon oranlarına yönelik yeni bir protokol imzalandı. PÜİS tarafından yapılan açıklamaya göre, PÜİS üyesi olan kişiler, akaryakıt bayilerine tüm kartlarda yüzde 1,05 kredi kartı komisyonundan faydalanabilecek. İmzalanan protokol ile birlikte PÜİS üyeleri 2 Mart 2020 tarihinden itibaren bu oranlar üzerinden işlem yapacak.

2 Yıldır Çalışmalar Yapılıyor

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, 2 yıldır bu konu üzerine çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Okumuş açıklamalarında şu sözleri söyledi:

“Bayilerimizin üzerinde önemli bir finansman yükü oluşturan kredi kartı komisyonlarının indirilmesi için sendikamız 2 yıl önce çalışmalara başladı ve 2018’in eylül ayında ilk protokolü Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile imzaladık. Ziraat Bankası ile 2 yıl önce başlayan bu iş birliğimiz devam ediyor. Bu süreçte diğer bankalarla da görüşmelerimiz sürdü. En son 25 Şubat’ta eski İçişleri Bakanı ve Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu’yu ziyaret ederek talebimizi ilettik ve nihayet VakıfBank’la da bir protokol imzaladık.”

2 Mart’tan İtibaren Uygulanabilecek

PÜİS ve VakıfBank tarafından yapılan açıklamalara göre kredi kartlarına yönelik yüzde 1,05 olarak belirlenen özel komisyon oranı 2 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya geçecek. Bu sayede PÜİS bayileri üzerindeki en büyük engellerden biri de ortadan kalkmış olacak. Kredi kartı komisyon oranlarının indirilmesi ile birlikte PÜİS verilerinin olumlu yönde olacağı konusunda da beklenti duyulduğu da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.