Vereker Başkan Olacak

Andrea Orcell, Santader Banka’sının Eylül 2018’den Ocak 2019’a kadar genel müdürlüğünü yapmıştı. Ancak hiçbir zaman karşılıklı ilgiye rağmen Santader Banka’sının CEO’luğunu yapmamıştı. Daha öncesinde José Antonio Alvarez’in yerine aday gösterildi. Sonrasında UBS Bank’ın başkanı oldu.

Orcell, 2020 yılının başlarından beri ise çeşitli finans kuruluşlarında CEO olarak görev aldı.

Orcell’ın Eski Yardımcısı Olan William Vereker Santeder Bankası’nda Başkan Olacak

Yatırım bankacılığı tecrübesi olan Vereker, Santander için iddialı dönüşüm programları ile önümüzdeki yıllarda gerçek bir varlığa sahip olacağının altını çizdi.

Londra’nın en tanınmış yatırım bankacılarından biri olan Vereker, JP Morgan’da başkan yardımcılığı görevini yapıyordu. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da JP Morgan Bankası’nı şu ana kadar elde edilen en büyük yıllık kara ulaştırmıştır.

163 yıllık Santander Bankası dijital dönüşümü körüklemek için yaklaşık üç bin çalışan tutmayı planladığını paylaştı. Santander Bankasının bugünkü mevcut çalışan sayısı 195.000 kişidir. 195.000 kişilik çalışan sayısıyla 146 milyon müşteriye hizmet veriyor.

Vereker, eski HSBC yöneticisi ve yeni Avrupa başkanı olan António Simões, İngiltere başkan yardımcısı olan Tony Prestedge ve deneyimli danışman Sebastian Gunningham ile

Vereker, yeni Avrupa Bölge Başkanı, eski HSBC yöneticisi António Simões , İngiltere başkan yardımcısı Tony Prestedge ve kıdemli danışman Sebastian Gunningham ile birlikte dönüşüm projesini destekliyor ve yeni kıdemli işe alımlardan biri olarak dikkat çekiyor.