Wells Fargo Tahvil Faizlerinin Artmasını Bekliyor

Wells Fargo Tahvil Faizlerinin Artmasını Bekliyor
Wells Fargo Tahvil Faizlerinin Artmasını Bekliyor

Borsa Gündem’de yer alan habere göre Wells Fargo tahvil faizlerinde yükseliş bekliyor. ABD tahvil faizlerinin belirli bir düzeyde seyrediyor olmasına rağmen Schumacher, yükseliş beklediğini dile getirdi. 2021 Mart ayında zirve yaşadıktan sonra düşüşe geçen ABD tahvilleri son haftalarda aynı şekilde seyretti. Buna rağmen Well Fargo Menkul Kıymetler Birimi Makro Stratejiler Başkanı olan Michael Schumacher, inancını kaybetmedi. Schumacher, tahvil faizlerinin yükseleceğini öngörüyor.

Schumacher yaptığı röportajda, ABD Merkez Bankası’nın tahvil faizlerini yükselteceğini beklediğini dile getirdi. Açıklamasında, “Bu tahvil getirilerinin üstelik önemli bir oranda yükselmesi gerekli ortamı oluşturuyor.” diye ekledi. Borsa uzmanı 10 yıllık tahvil getirileri ile 2021 yılını kıyasladığında, yüzde 155’lik bir yükselme olduğunu vurguladı. Ayrıca yıl sonuna kadar da yüzde 2,10 ve 2,40’lık artış beklediğini paylaştı.

Schumacher: Enflasyonun Tersi Mümkün

Schumacher’a göre enflasyonun tam tersi de mümkün. Bu konuda uyarıda bulunan uzman konuşmasına, “Gelecek birkaç ay için enflasyonun ciddi bir şekilde yükselmesini bekliyoruz. Ancak bir yıl öncesini düşündüğümüzde ise ekonomiler kapanmış durumdaydı. Aslına bakılırsa enflasyon önemli ölçüde geriledi.” şeklinde devam etti. Bununla birlikte gelecek ay için hükümet yetkililerinde ve yatırımcılarda önem arz eden görüş değişikliklerinin olabileceğinin altını çizdi.

Schumacher konuşmasını, “Bu süreç FED ve diğer politika yapıcılar için açıkçası çözülmesi zor bir sorun teşkil edecektir. Ekonomistler bunun gerçek bir enflasyon artışı olup olmadığını idrak etmek zorunda kalacaklar. Bunun gerçekten sürekli mi olacağını yoksa kısa vadeli mi olduğu sorusunu soracaklar.” şeklinde sonlandırdı.