Yapı Kredi ‘İki Yönlü Hikaye’ Başlıklı Hisse Senedi Raporunu Yayımladı

Yapı Kredi 'İki Yönlü Hikaye' Başlıklı Hisse Senedi Raporunu Yayımladı

Yapı Kredi tarafından, “İki Yönlü Hikaye” başlıklı ‘hisse senedi görünüm raporu’ yayımlandı. Yayımlanan raporla ilgili olarak Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy açıklama yaptı.

Arısoy, “Kısa vadede tarihi diplere gerileyen yabancı yatırımcı ilgisinin toparlanmasını beklemiyoruz. Yüksek enflasyona karşı reel getiri arayan yerli yatırımcıların iştahı, piyasanın yönünde belirleyici olacak.” dedi.

Yapı Kredi İki Aşamalı Bir Süreç Öngörüyor

Yayımlanan rapor içerisinde bankanın gelecek dönemlerde iki aşamalı bir süreç öngördüğü görülüyor. İlk aşamada, gelecek haftalarda piyasaların yukarı yönlü seyretmesini ve Türk hisse senetlerinin küresel piyasalara göre daha iyi performans göstereceği baz alınıyor.

İkinci aşamada ise eylül itibarıyla, piyasalarda son bir düşüş dalgası ile yeni dip seviyeler görülebileceği tahmin edilirken bu durumun alım yönlü kullanılabileceği önerisi yapılıyor. Ek olarak; yılın ikinci yarısı için makro belirsizliklerin ve piyasadaki dalgalı yapının da bu nedenle devam edeceği belirtiliyor.

FED Yıl Sonunda Havlu Atabilir

Öte yandan yayımlanan raporda, hisse senedi piyasalarında yaşanan dip seviyelerin FED’in yıl sonundan önce havlu atmasına neden olabileceğine de değiniliyor. Bu durumda gelişmekte olan ülkeler, altın gibi emtialar ve maden şirketleri için destekleyici olabileceği belirtiliyor.

Raporda; FED’in muhtemel güvercin adımlarının gelişmekte olan ülkelere katkısı ve yerli yatırımcıların seçenek azlığının, BIST’te aşağı yönlü riskleri sınırlayacağı da vurgulanıyor.

“Yerli yatırımcıların iştahı, piyasanın yönünde belirleyici olacak”

Arısoy, kısa vadede tarihi diplere gerileyen yabancı yatırımcı ilgisinin toparlanmasını beklemediklerini ifade ederek, şu açıklamada bulundu:

“Yüksek enflasyona karşı reel getiri arayan yerli yatırımcıların iştahı, piyasanın yönünde belirleyici olacak. Yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 9 altında kalan getirisine rağmen BIST, diğer yatırım ürünlerine kıyasla en yüksek getiriyi sağlayan finansal araç oldu. Bu seyrin, yılın ikinci yarısında da devam etmesini bekliyoruz. İncelememiz altındaki şirketler için ortalama yüzde 52 artış potansiyeli hesaplıyoruz. Sektör ve hisse tercihlerinde ana temanın enflasyona karşı korunma olacağını düşünüyoruz.”