Yapı Kredi’den Dev Hizmet: IBAN Numarası Olmadan Para Transferi!

Yapı Kredi’den Dev Hizmet: IBAN Numarası Olmadan Para Transferi!
Yapı Kredi’den Dev Hizmet: IBAN Numarası Olmadan Para Transferi!

Yapı Kredi Bankası tarafından müşterilerine özel olarak yeni bir hizmet sunuldu. “Kolay Adresleme Sistemi” adı verilen bu hizmet sayesinde artık müşteriler, IBAN veya hesap numarası olmadan 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapabilecek. Bu transfer cep telefonu, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-posta gibi iletişim bilgilerinin kullanılması ile gerçekleştirilecek.

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak adına yenilikçi adımlarla ilerleyen banka, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından 18 Aralık 2020’de başlatılacak olan ve 7 gün 24 saat boyunca para transferinin gerçekleştirilmesini sağlayacak anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında projesini hayata geçirdi.

Bu projeye “Kolay Adresleme Sistemi” adını veren banka, müşterilerinin uzun IBAN ve hesap numaralarını kullanmak yerine cep telefonu numarası, TCKN ve e-posta adresi gibi bilgilerini kullanarak para transferini hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

“FAST Sistemine Büyük Bir Hızla Entegre Olduk”

Konuya yönelik açıklama yapan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen şu ifadelere açıklamasında yer verdi:

“Dijital alandaki yatırımlarımızı müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda son teknoloji ve trendlere göre şekillendirerek hayata geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz bu dijitalleşme çağında, müşterilerimizin bankacılık işlemlerini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda TCMB tarafından yürütülen FAST sistemine büyük bir hızla entegre olduk. Kolay Adresleme Sistemi’ne de dâhil olarak; müşterilerimizin para transferi işlemlerini olabildiğince hızlı, güvenli ve rahat bir hale getirdik.”

“Sorunların Önüne Geçiyoruz”

“Müşterilerimizin Yapı Kredi Mobil ve İnternet Şubesi üzerinden kişisel bilgileriyle hesap/IBAN numaralarının eşleştirilmesini sağlayan bu sistem sayesinde, hesap paylaşımı sırasında ortaya çıkabilen sorunların da önüne geçebiliyoruz. 2 Kasım tarihinden itibaren müşterilerimiz mobil uygulamamız ve İnternet şubemiz üzerinden bilgilerini girerek hesap eşleştirmelerini yapmaya başladı. Hızla gerçekleştirilebilen bu işlem sayesinde para transferini, müşterilerimiz için çok daha kolay bir noktaya taşıyoruz. Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak, müşterilerimize sunduğumuz her yeniliğin hayatı kolaylaştıran ve sınırları kaldıran bir yapıda olmasını amaçlıyoruz. Kurum kimliğimizin önemli bir parçası olan yenilikçi ruhumuzla geleceğin bankacılığını bugünden inşa etmeye devam ediyoruz.”