Yaşam Boyu Öğrenerek İş Hayatında Başarılı Olmak!

Yapılan araştırmalara göre insanlar, hayatlarının 25 yıllık bölümünü öğrenim ve eğitim görerek geçirmektedir. Bu sürenin büyük bir çoğunluğunu eğitim kurumları oluşturmaktadır. Okul hayatı, insanların yaklaşık olarak 15 yıllık bir sürecini kapsamaktadır. Eğitim hayatı bittikten sonra bir iş arayışına girilir ve adaylar çeşitli iş başvurusu yaparak kendileri için en uygun mesleği ararlar. Mesleki yaşama başladıktan sonra personellerin kişisel gelişimlerini ve eğitimlerini bir kenara bırakmaması gerekir. Eğer kariyer alanında başarı elde edilmek isteniyorsa birey kendisini güncel tutmalı, eğitmeli ve yaşam boyu öğrenmeye odaklamalıdır.

Deneyimsiz Personel Alımlarında Öğrenmenin Önemi

Deneyimsiz olan adaylar, iş başvurusu yaptıklarında kabul edilip edilmeyecekleri hakkında bir kaygı ve heyecan yaşarlar. Bu süreç içerisinde deneyimsiz olan adaylar, kendilerini geliştirmeye odaklamalı ve öğrenmeye kapalı olmamalıdır. Her ne kadar başarısız olsanız da sertifikalı bir şekilde aldığınız eğitimler varsa, deneyimli aday olarak algılanabilirsiniz.

Dünyanın en başarılı insanları, öğrenmekten vazgeçmeyen insanlardır. Çünkü yaşam boyu öğrenme kavramı, hem kariyer alanınıza hem de özel yaşamınıza etki ederek insanı bir adım önde tutar. Bunun sebebi, yaşam boyu öğrenmenin yenilikçilik, yaratıcılık ve girişimcilik ile yakından ilişkisinin bulunmasıdır. Öğrenmeye kapalı olan birinden yeni stratejiler, yeni çözüm yolları, yeni fikirler bekleyemezsiniz. Çünkü bu kişilerin fikirleri sığ bir okyanus gibi olacaktır.

Deneyimsiz bir personel ya da aday olmanız, iş hayatında herhangi bir şey öğrenmeyeceğiniz anlamına gelmez. Hiç kimse iş hayatına deneyimli olarak başlamaz. Staj yapmış dahi olsanız, gerçek bir çalışma ortamını anlamanız için uzun süre aynı ortamda kalmalısınız. Bu nedenle umutsuzluğa kapılmamalı ve sizin de herkes gibi iş yaşamına temelden başladığınızı kendinize hatırlatmalısınız.

İş Hayatında Başarı Yeniliklere Açık Olmaya Bağlı

İşi yaşamında başarı sağlamak için sahip olunması gereken en önemli özelliklerden biri de yeniliklere, gelişime ve öğrenmeye açık olmaktır. Personel alımları ile ilgili ilanların çoğunda da aranan kriterler bölümünde bu kelimelerin yazdığını görebilirsiniz. Şirketler yenilikçi ve öğrenmekten zevk alan çalışanları tercih etmek ister çünkü, her yeni bilgi iş geliştirme konusunda kişilere ve dolayısıyla da şirkete katkı ve fayda olarak geri döner.

İş hayatında sevilen biri olmak için de donanımlı olmak önemlidir. Biliyormuş gibi yapıp aslında çok da bir şey bilmediği anlaşılan kişiler iş ortamı içerisinde belli bir zaman zarfından sonra fark edilecektir. Yeni personellerin en büyük sorunu, üstlenilen görev ve sorumlulukları öğrenmek için soru sormaktan çekinmeleridir. Oysa iş ortamı içerisinde donanımlı olduğu bilinen ve kendisinden bir şeyler öğrenmenin mümkün olduğu anlaşılan kişiler iş ortamında faydalanılabilecek en değerli kişilerdir. Doğru soru, doğru kişiye sorulmalıdır. Soracağınız sorunun cevabını net olarak almamanız da yararlı değildir. Kendinize ve şirkete karşı büyük katkılar sağlamak istiyorsanız edinmeniz gereken ilk kural soru sormaktan çekinmemek ve soruları daima doğru kişiye sormaktır.