Yeni Mezunlara Özel 12 Uzman Tavsiyesi!

Üniversiteden yeni mezun oldunuz ve hayatınızda pek çok şey mi değişti? Üstelik tüm bu olanlar, siz farkında olmadan gerçekleştiyse, yeni hayatınıza alışmanız zor olabilir. Yeni mezunlar için hayatlarının en büyük ve önemli dönüm noktası, girecekleri “ilk iş” olarak yer alır. İş arama süreci bir hayli zordur ve yeni mezun olan biri için bu süreç daha zor olacaktır. Deneyimli ve tecrübeli kişilerden bu süreç içerisinde tavsiye almak, yolunuzu aydınlatmanızı sağlayabilir. İşte yeni mezunlara özel 12 uzman tavsiyesi!

  • “Pozitif olun, prensip sahibi olun, ileriyi düşünün ve üretken olun. – Rakesh N.”
  • “Kendi sebebinizi bulursanız hayatta daha mutlu ve tutkulu bir hale gelirsiniz. – Carol L.”
  • “İstediğiniz bir işte başarısız olmanız, cesaretinizi kırmasın. Bu yalnızca diğer fırsatlar için başka kapıları açar. – Mitchell M.”

  • “Her zaman için öğrenmeye istekli birine değer verdim ve biz bunu farklı biçimlerde yapıyoruz. Her zaman hataları hakkında dürüst olmaya istekli insanları önemseyeceğim, çünkü en az başarılarımızdan öğrendiğimiz kadar hatalarımızdan da öğreniyoruz. – Samantha DM.”
  • “Geri dönüşleri dinlemeyi bilin ve bunları asla kafanıza takmayın. Bunun yerine dikkate alın, işe yarayanları alıp devam edin. – Heather J.”

  • “Her şey iyi gittiğinde dikkatinizi verin; işler yolunda gitmediğinde dikkatinizi daha çok verin ve insanların nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Problemlerle yüzleşip onların çözümü olan insanlarla ilişki kurun. – Anita S.”
  • “Başarısızlıklar ve hayal kırıklıkları olacaktır ve belki kendini aşağı çekmek için cazip gelebilir bunlar fakat, ‘öyleymiş gibi davranmak’ zorundasın. Hiç olmamış gibi. Seni alt üst etmemiş gibi. İşler yolunda gitmiş gibi. – Becca B.”
  • “Kariyerine başlamak, herkes için her kariyer evresi için iyi bir şeydir. Yanal hareket alacaksın. Endüstri değiştireceksin. Aradığın başlık değilse, bu bir tecrübe ve beceridir. Bir başlık üzerine sabitlenme ya da marjinal gelişmeler üzerine. – Pat W.”

  • “Unutmayın ki kariyerlerine başladıklarında onlar da şu an sizin olduğunuz yerdeydiler. Bilgi birikimlerini ve deneyimlerini sonuç almak için kullanın, onlar için işe yarayan yolları bulun ve sizin için de işe yaraması için bunları kendinize adapte edin. – Lauren L.”
  • ”Şu andayken risk alın. Bunun benim için küçük bir şans olduğunu hissedebilirdim fakat öyle hissetmedim. Oracle’de iyi bir kariyere sahiptim, bu yüzden bunu değiştirmek büyük bir şeydi. Öğrendiğim şu oldu: ‘Bazen büyük şeyler almak için yana doğru bir hareket daha yapmak zorundasın, doğru olduğu hemen belli olmayabilir.’ – Amit S.”

  • “Öz farkındalık başarmak için günlük olarak denemenin büyük bir parçasıdır. İtibar yönetimi, strateji ve gösteriş çaresizce öz farkındalığı korumaya çalışmaktan daha az insanların başarı bulmak için yaptıkları ilk şeydir. – Taylor S.”
  • “Her şeyi yapabileceğine inan bu çok önemli özellikle kadınlar için. Kimsenin sana anlamlı profesyonel bir kariyere ve tatmin edici bir özel hayata sahip olamayacağını söylemesine izin verme. Birileri sana yapamayacağını söylediğinde yapabileceğini bil ve nasıl olacağına başla, kendine şunu sor. Eğer korkmasaydım neler yapabilirdim. – Sheryl S.”