Yeni TCMB Başkanı Ağbal’dan İlk Mesaj!

Yeni TCMB Başkanı Ağbal’dan İlk Mesaj!
Yeni TCMB Başkanı Ağbal’dan İlk Mesaj!

Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı kararı ile Murat Uysal’ın yerine göreve getirilen Naci Ağbal, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştı. Yeni TCMB Başkanı Ağbal, piyasaların ilk gününde yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, “19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır” dedi.

Haftanın ilk işlem gününde Merkez Bankası’nın yeni başkanı Naci Ağbal, yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Bu açıklamada Ağbal’ın, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın temel amacının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirttiği görüldü. Ağbal açıklamasında, “Bu doğrultuda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.” ifadelerine yer verdi.

19 Kasım PPK Toplantısı Hakkında da Bilgi Verildi

19 Kasım 2020 günü gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu toplantısı hakkında da bilgi veren yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, “19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal görevinden alınmış ve Uysal’ın yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal getirilmişti. Ağbal’ın görev başına geçtikten sonraki ilk mesajı “Göreve başladık, çalışma zamanı” olmuştu.