Yöneticilere Sorulması Gereken Önemli Sorular

Başarılı bir kariyer hayatı için sürekli olarak gelişen bir çalışma performansına sahip olmalısınız. Bunun için de patronunuzla aranızda kuracağınız bağ, iletişim ve alacağını geri bildirimler önem taşıyor. Belli aralıklarla patronunuza sormanız gereken sorular bulunuyor. Doğru soruları sormak ve doğru cevaplar almak, kariyerinizde sizleri bir adım ileriye taşıyabilir.

Patronunuza Sorduklarınız Önemli!

Patronunuzun yönetim tarzına bağlı olarak soracağınız sorular ve alacağınız cevaplar değişkenlik gösterebilir fakat aranızdaki diyaloğun gelişmesine olanak tanımak istiyorsanız, mutlaka kendisine bu soruları sormanız gerekiyor. Kariyer gelişiminiz ve kişisel gelişiminiz için soru sormaktan çekinmemeli aksine doğru soruları sorarak, geri bildirim almayı tercih etmelisiniz. Bu sorular sizin iş yapış biçiminizle, patronunuzla, çalışma ortamınızla, performans ve verimliliğinizle ilgili sorular olabilir. Kariyerinizdeki kalitenin artmasını sağlayan soruları bilmeniz de bu nedenle fayda vardır. Üstelik bu soruları belli aralıklarla sormanız, patronunuzun size olan bakış açısını değiştirmesini, iyileştirmesi ve daha farklı bir bakış açısıyla bakabilmesini sağlayabilir.

İlk olarak belli dönemler içerisinde sormanız gereken soru “Yaptığım işten memnun musunuz ya da memnun kaldınız mı?” şeklinde olmalıdır. Başardığınız her görev ya da proje için sormamalısınız. İki ya da üç ayda bir, patronunuza kendinizi hatırlatmak ve yaptığınız işleri kendisine lanse etmek için bu soruyu sorabilirsiniz. Patronunuzun vereceği cevap sayesinde eksik yönlerinizi keşfedebilirsiniz. Çünkü bu soruya verilecek olan cevap sizin iş yerinizdeki performansınızı da gösterecektir. Bu nedenle, bu soruyu yöneltmekten asla çekinmemelisiniz.

Karşılıklı olarak bir iletişim sağlamanızın da yolu, bu sorudan geçer. Performans ve verimlilik artışınız, patronunuzun gözünden de kaçmayacaktır. Bir diğer soru, “Şirkete nasıl katkıda bulunabilirim? Başarınızın artmasını nasıl sağlayabilirim? Size bu projede nasıl destek sağlayabilirim? Başarınızın artması için ne yapabilirim?” şeklinde olmalıdır. Bu sorular, büyük resmi görmenize yardımcı olur ve belirli aralıklarla sorulması gereken soruların başında gelmektedir. Kariyer hedeflerinizi doğru bir şekilde planlayıp planlamadığınızı, kariyerinizde doğru adımlar atıp atmadığınızı bu sorunun cevabıyla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu sorunun cevabı, ortak hedefler doğrultusunda çalışıp çalışmadığınızı da gösterebilir. Hem patronunuz hem de sizin açınızdan ortak bir hedef oluşturulmasını da sağlayabilir. İyi bir performans ve beklentilerin ne olduğunu anlamak için patronunuza mutlaka yönelmeniz gereken soru, “Yapmamı istediğiniz farklı bir şey var mı? Yaptıklarım sizce yeterli mi? Daha farklı yapabileceğim bir şey var mı?” şeklinde olmalıdır. Patronunuzun fikirlerini öğrenmek istiyorsanız, mutlaka bu tip soruları kullanmalısınız. Patronunuz bu sorunun cevabıyla sizlere iş hakkındaki fikirlerini ve ipuçlarını sunmuş olacaktır. Eğer doğru ipuçlarını yakalar ve uygularsanız, performansınızın artmasını da sağlayabilirsiniz. Alacağınız cevap, denemeniz gereken yeni bir yöntem de olabilir. Yeni ve farklı yöntemlere açık olmalı, patronunuzun sizden deneyimli olabileceğini unutmamalısınız. Onun deneyimlerinden faydalanmak, kariyer gelişiminize yardımcı olacaktır.