Ziraat Bankası Ayakkabıcılara Destek Verecek

Ziraat Bankası, piyasalara ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Son dönemlerde reel sektöre sağlamış olduğu imkanların artırılması için çalışmaları sürdürdüğünü açıkladı. Ziraat Bankası, Ayakkabı İmalat ve Ticareti Değer Kredisi’ni hayata geçirildi. Bu kredi kapsamında imalat, ticaret ve satış dahil olmak üzere faaliyet zincirini kapsayan alanlarda kredi sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek.

Piyasaya yeni sürülen kredi ile birlikte, Ayakkabı İmalat ve Ticareti Değer Kredisi ile imalatçı firmalar arasında üretimleri destekleyen, istihdam sürecini artırmak isteyen ve finansmana ihtiyaç duyan firmalar, Ziraat Bankası aracılığı ile krediyi kullanabilecekler. Bu noktada Ayakkabı İmalat ve Ticareti Değer Kredisi’nin ekonomiye destek vermesi planlanıyor.

Krediden sektörde yer alan imalatçı firmaların, çalışan başına 50 bin liraya kadar, ek istihdam taahhüdünde bulunması halinde ise 150 bin liraya kadar, 12 ay anapara ödemesiz olmak şartıyla 60 ay vadeli kredi kullanma hakkına sahip olması planlanıyor.

Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu imalatçı firmalardan yapmış oldukları mal alımlarında kullanmak için 9 ay süreyle anapara ödemesiz, 24 aya kadar vadeli olmak üzere, Mal Alımlarına Yönelik İşletme Kredisi kullanabileceğini açıkladı. Ziraat Bankası ilerleyen dönemlerde de ülke ekonomisini ve istihdamını artırmak adına yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğini açıkladı. Üretim yapan ve istihdam sağlayan firmaların desteklenmesi için çalışmalar devam edecek