Ziraat Bankası Konut Kredi Faizlerini Düşürdü!

2019 yılının ikinci yarısından itibaren konut kredi faizlerinde bankalar tarafından çeşitli indirimler gerçekleştirilmişti. Bu durum bankaların arasındaki rekabetin artması sonucunda ilerlemeye devam etti. Kamu bankası olan Ziraat Katılım, konut faiz indirimlerine öncülük eden banka olarak ifade ediliyor. Daha önce konut kredi faizlerini 0,99 seviyelerine kadar çektiğini duyurmuştu. Ancak yaptığı yeni bir açıklama sonrasında, yeni yılda konut almanın tam zamanı olduğunu duyurdu.

Konut kredi faizleri yapılan açıklama sonrasında aylık bazda yüzde 0,79 seviyelerine kadar düşürüldü. Ziraat Katılım indirimin detaylarını açıkladı. Banka azami olarak müşterilerine 500 bin liraya kadar konut kredisi finansmanı sağlıyor. Bu noktada azami olarak vade oranı da 120 ay olarak belirlenmiş durumda. Ancak yapılan indirimin sadece sıfır konutlar için geçerli olduğu belirtildi. İkinci el konut almak isteyen vatandaşlar başvuru yaptıkları zaman yine 0,99 seviyelerindeki kredi faizlerinden yararlanabilecekler.

Ziraat Katılım sıfır konutlar için banka konut kredi faizini 0,79 seviyelerine kadar çektiğini açıkladı. Banka bu noktada, konut kredisi için iletişime geçen müşterilerden konut tespiti gerçekleştirirken ‘konut üretici tarafından ilk kez satışa sunulan’ koşulu arayacağını ve herhangi bir istisnanın olmayacağını belirtti. Yapılan bu indirimin ilerleyen dönemlerde diğer bankalara örnek olabileceği ve yaşanan rekabet sonrasında konut faizlerinin giderek düşmesi bekleniyor. 2020 yılında konut sektörünün faiz indirimleri ve bu durumun tüketiciye yansıtılması durumunda giderek hareketleneceği de tahminler arasında yer alıyor.