Ziraat Bankası’nın Kredi Paketine Büyük İlgi Sürüyor!

ziraat-bankasinin-kredi-paketine-buyuk-ilgi-suruyor

Ziraat Bankası tarafından tasarlanan seracılık kredi paketine büyük ilgi devam ediyor.

Ziraat Bankası 1.9 Milyar Liralık Kredi Kullandırdı

Ziraat Bankası tarafından 2019 yılı şubat ayında tasarlanan seracılık kredi paketi dahilinde bugüne kadar toplamda 8 bin 993 üreticiye kredi sağlandığı bildirildi. Üreticiler Ziraat seracılık paketi kapsamında 1.9 milyar liralık kredi kullandı. Banka tarafından bu konuyla ilgili bir açıklama yapılarak şubat ayında hayata geçirilen kredi paketine yoğun ilginin sürdüğü belirtildi. Şubat ayından beri toplam olarak 1.9 milyar liralık seracılık kredisinin 8 bin 993 üreticiye kullandırıldığı, kredi paketine gelen taleplerin halen yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Ziraat Bankası Tarım Faaliyetlerinin Artırılmasını Amaçlıyor

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada seralarda gerçekleşen tarım üretiminin artırılması, yeni seraların tesis edilmesi, atıl durumda olan seraların ülke ekonomisine yeniden kazandırılması ve mevcut olan seraların modernize edilmesi amaçlarını içeren kredi paketinin 2019 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulduğu hatırlatıldı. Ziraat Bankası seracılık kredisi ile bu alanındaki faaliyetlerin su kaynaklarının yer aldığı bölgeler öncelikli olacak şekilde Türkiye’nin bütün bölgelerinde çoğalmasının, tarımsal üretimde verimin artmasının, örtü altı tarım faaliyetlerinin zenginleştirilmesinin, mevsimlerden dolayı üretim, maliyet ve fiyatlar üzerindeki etkilerin azaltılmasının amaçlandığı da belirtildi.

47 Şehirde Yeni Seralar Kuruldu

Banka’nın açıklamasında şu ana kadar 1.9 milyar liralık seracılık kredisi kullandırıldığı, bu kredi paketinden 8.993 üreticinin yararlandığı, 2019 yılına kadar kullandırılacak kredi hacminin 2.5 milyar liraya ulaşmasının hedeflendiği, seracılık paketi ile şimdiye kadar 47 şehirde sera tesisi yatırımı yapıldığı söylendi. Açıklamaya göre bu şehirlerden Afyonkarahisar, Aydın, Burdur, Ankara, Konya, Balıkesir, Uşak, kayseri ve Denizli kredi paketinden yüzde 35 pay aldı.